Ипак камата на рачунима за струју

5
(22)

Грађанима, уколико касне са плаћањем рачуна током ванредног стања, нећемо обрачунавати камате, а пензионерима ћемо продужити рок за плаћање уз попуст од пет одсто” изјавио је Милорад Грчић в.д. директора ЈП ЕПС (Нова С, 07. 4.2020).  Такође,  у јутарњем програму ТВ Прва од  03.04.2020. проф.  др Бранко Ковачевић, као председник Надзорног одбора ЕПС-а, поручио је да се током ванредног стања грађанима неће искључивати струја и неће обрачунавати затезна камата. Али, врло брзо, демантовани су са пристиглим рачунима за утрошену струју за месец март 2020. године.

Наиме, рачун за утрошену електричну енергију  за месец фебруар, који је доспео за наплату у марту, платила сам 30. марта 2020. године путем електронског банкарства, односно онлајн услуге код банке код које примам пензију. Иначе, до сада сам рачуне за комуналне услуге, па и за струју, плаћала готовином на шалтеру обједињене наплате у Крагујевцу. Плаћала сам готовином, јер сам истовремено плаћала и рачуне за комшиницу, стару преко осамдесет година. Зато што сам рачун платила  два дана после рока,  на рачуну за месец март  зарачуната ми је камата за претходни период (фебруар) и приписана дугу за наведени месец . Тачно, она није велика, јер ми није ни износ на рачуну висок (увек сам у зеленој потрошњи), а и у питању су само два дана кашњења. Али, она неће бити занемарљива код моје комшинице, која има више од осамдесет година и болесна је, јер њене рачуне нисам могла да плаћам зато што имам више од 65 година и имам забрану кретања. Ни једна ни друга немамо у близини млађе укућане. Платићу ја ову камату  са рачуном за март електронски, у року – 28. 04. 2020. године, због ње нећу осиромашити, али остаје горак укус. Важно је да кажем да смо  и  ја и моја комшиница до сада редовно, у року, плаћали рачуне за утрошену електричну енергију. Уосталом као и већина пензионера. Горак укус се појачава кад чујете да се нередовним платишама, често и имућним, нуде репрограми за измирење дуговања и отписују камате. Свака част надлежнима у ЕПС-у!

Татијана Новаковић
Крагујевац

ПОлитика.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Ивањичка села без струје због снега: „Живимо као у каменом добу“

0 (0) Снег у ивањичкој општини оставио је бројна села без струје. Под теретом тешког …

Издвајање дистрибуције из Електропривреде Србије корак ка приватизацији?

5 (4) Потпуно издвајање дистрибуције из Електропривреде Србије, односно формирање независног оператора система за испоруке …

2 Коментара

  1. Имам 65 + година и када могу да изађем наполје банке и поште не раде. Стигао ми је рачун за плин у коме је зарачуната камата. Рекламирао сам рачун и речено ми је да нису добили никакво упутство по коме би поступили. Хтео сам да му издиктирам свој матични број, рече ми да га има. Толико о заштити података.
    Поздрав Војислав Кривокућа, Београд, вероватно и ви имате све моје податке)))

  2. Pa sve nas majmunišu.Sve će ovo nama izići na nos.Prevara do prevare.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend