fbpx

ИСПОВЕСТ НОВИНАРКЕ КОЈУ ЈЕ НАПАО МИГРАНТ: Медији и полиција у Србији ћуте о нападу (видео)

0
(0)

Млада новинарка Јованка Нинковић жртва мигрантског напада у Обреновцу одлучила је да јавно проговори о томе шта се догодило у случају када је мигрант у сред ноћу заскочио са леђа. Поред драматичне исповести новинарка је открила да се ови случајеви више него чести, упркос томе што јој је полиција рекла да се они у суштини не дешавају.
Новинарка је у видео репортажи изнела узнемирујуће детаље напада који је над њом починио мигрант кога је Србија сместила у центар за азил у Обреновцу. Како каже нападач је пратио неко време, а затим је када се прибрижавала мрачном делу улице убрзао корак и заскочио је са леђа након чега је она панично почела да се опире и дозива помоћ.


Комесаријат за избеглице је тврдио да је мигрантима прописано правило да до 22 часа морају да се врате у центар за азиланте, међутим очито је да се то правило не поштује јер се споран напад догодио након 22 часа, па Јованка Нинковић поставља питање на који начин се мигранти контролишу у Обреновцу.

„Први пута сам се сурела са ситуацијом да у свом граду нисам сигурна. увек сам мислила то се не дешава неће ми се никад десили, полиција ми је рекла ми би смо га можда нашли, и шта онда? Да ли се тиме нешто решава. Ја сам питала у полицији инспектора да ли има оваквих случајева, он ми је рекао да нема и да углавном то буду хошкања између њих, они се ту потуку и то се пријављује. Онда ја тај исти дан као новинар почињем да истражујем и да испитијем људе у граду, да би ми девојке рекле ми кад се враћамо увече са посла нон-стоп доживљавамо непријатне ситуације“ каже млада новинарка видно узнемирена нападом мигранта.

Нинковић истиче да се о овој теми не прича довољно и да тога има пуно, као и да људи махом ћуте из страха или мисле да се ништа неће решити, па због тога поставља питање ко не ради свој посао и зашто грађани Обреновца нису заштићени од мигрантског насиља. Новинарка закључује да овај случај треба да буде упозорење да не пуштају девојке саме и да не иду у мрачне делове града.

Дневна газета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Kо сте ви да преносите саопштење синдиката?

5 (3) Директорка ваљевског Дома здравља др Бранка Антић припретила је порталу колубарске.рс тужбом због …

Мигранти као гарант опстанка Вучића: Ево шта се дешавало док смо ми били заточени

4.8 (29) Уторак, 07. април 2020. Смедерево. Улазак у четврту недељу Вучићевог ванредног стања. Србија …

Један коментар

  1. Пресретања женске чељади нема , нити ће их бити док не пресретну Вучићеву или Дачићеву ћерку….
    А онда (?) тај који је пресрео , неће никога више…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *