Истиномер: Политичари у Србији само у једном од десет наступа говоре истину

0
(0)

ПОРТАЛ Истиномер саопштио је данас, поводом Међународног дана провере чињеница, да је од 140 изјава домаћих политичара и јавних функционера које је анализирао у претходних годину дана, само шест изјава оцењено као истина док су у 93 одсто случајева, политичари говорили неистину.

Оцењујући изјаве 32 политичара и јавна функционера по критеријуму испуњавања обећања, портал је навео да од укупно оцењених 37 обећања, њих 92 одсто није испуњено.

Највећи број оцењених изјава, око 40 одсто, има председник Србије Александар Вучић што је како се наводи, „последица чињенице да је председник знатно више био медијски заступљен него чланови Владе Србије и други политички актери“.

„На другом месту по броју оцењених изјава налази се градоначелник Београда Синиша Мали са 15, а за њим следе потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић са 10 оцена и председница Владе Ана Брнабић са девет оцена“, пише у саопштењу.

Међународни дан провере чињеница успоставила је мрежа организација широм света које се баве провером података и оцењивањем изјава јавних функционера.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Немачки медији: Синиша Мали – симбол корупције у Србији

4.6 (7) У Србији се против независних новинара и активиста воде истраге зато што угрожавају …

KО СУ ДЕЦА МОЋНИKА KОЈА СУ РАЗБИЛА ЈУГОСЛАВИЈУ: Од Хрватске до Црне Горе, Балкан и даље ради за њих

4.4 (20) Челници тајне полиције и KОС-а, повлашћена аристократија Титове Југославије, направили су сва велика …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *