Иванић: Очекујем да приликом Вучићеве посете БиХ буде разговарано о питању граница са Србијом

Члан Председништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић очекује да ће најважније теме током предстојеће посете председника Србије Александра Вучића БиХ бити питања границе и стварање бољих политичких односа, али не и изградња заједничког ауто-пута.

– Приликом мог последњег боравка у Београду са Вучићем сам се договорио о основним темама за разговор током његове предстојеће посете БиХ. Мислим да ћемо покушати да отворимо причу и дефинишемо где Србија има интерес за размену територија, да се неке нелогичности око границе исправе и да БиХ у томе активно учествује – рекао је Иванић.
Српски члан Председништва БиХ каже да треба стварати позитиван политички амбијент.

– Биће пуно конкретних и практичних тема, али не очекујем причу о ауто-путу јер о томе нема сагласности унутар БиХ, нити мислим да ће је бити у скорије време – рекао је Иванић.

Иванић очекује побољшање односа БиХ и Србије и сматра да је то својеврсни тест за обећања бошњачких лидера.

Председник Србије Александар Вучић у оквиру посете БиХ 7. и 8. септембра требало би да борави и у граду Источно Сарајево, незванично сазнаје Срна.

Срна

Актуелно

ВЕЛЕИЗДАЈНИК: Ако немате пара за гориво немојте да возите ауто!

Поскупљење горива је горућа тема ових дана у Србији, јер су возачи схватили да је …

ОТВОРЕНО ПИСМО АМБАСАДОРУ САД – Да ли ћутите о криминалу породице Вучић, због обећања да ће признати независност Косова?

Његова Екселенција амбасадор САД г-дин  Кајл Скот  19. јун, 2018. године Београд, Србија Ваша Екселенцијо, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons