Насловна / Србија / Хроника / Једина ствар коју ћеш ти ЦРВЕНИ БАНДИТУ да делиш биће затворска ћелија са ВЕЛЕИЗДАЈНИКОМ!
Једина ствар коју ћеш ти ЦРВЕНИ БАНДИТУ да делиш биће затворска ћелија са ВЕЛЕИЗДАЈНИКОМ! 1

Једина ствар коју ћеш ти ЦРВЕНИ БАНДИТУ да делиш биће затворска ћелија са ВЕЛЕИЗДАЈНИКОМ!

Ја о подели говорим десет-петнаест година и мислим да је то једино могуће и брзо решење, рекао је Дачић

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић образложио је за Прву телевизију зашто мисли да је подела територије Косова и Метохије решење за спор Београда и Приштине.

„Ја о подели говорим десет-петнаест година и мислим да је то једино могуће и брзо решење. Ипак, то није једино решење, треба видети све могуће опције. За Запад је једина опција признавање независности Косова. Постоји мањак решења која су спроводљива, а постоји и мањак предлога. Било би добро да свако изнесе своје предлоге, а не да се иде са националистичким ставовима који нису прихватљиви ни за једну страну“, рекао је Дачић.

Он је прокоментарисао и изјаву косовског шефа дипломатије да се одговори на питања о убиству Оливера Ивановића налазе у Београду.

„То је директна оптужба да је Београд крив за убиство Ивановића, а њега су у притвор ставили косовски Албанци и ја сам говорио против такве одлуке у СБ УН. Приштина води истрагу и зашто нема одговора је питање за косовске органе, али и за ЕУ, јер је тражила да безбедносне службе буду интегрисане у косовске службе“, истакао је Дачић.

Према његовим речима, ситуација око Високих Дечана има за циљ да се тај манастир доведе у стање изолације, што, како каже, може да доведе и до рушења.

На питање да ли је можда касно да Србија ангажује лобистичке групе како би поправила своју позицију по питању Косова, Дачић је истакао да није касно јер се трага за трајним решењем косовског питања.

„Ми нисмо били без лобирања, говорио сам и раније да смо три пута давали паре, али су ефекти изостали. Једном је то било за време Коштуничине владе, а други пут за време владе Тадића и Јеремића“, рекао је Дачић, који је у оба наврата био на власти, а није навео и када су трећи пут ангажоване лоби групе.

Како је истакао, лобирање је једини легалан начин на који функционише америчко друштво, те да код нас има негативан призвук.

„Да смо велика земља којој то није потребно… Овде се ради о томе да немамо шансе да променимо позицију Стејт департмента, али имамо шансе да радимо са новом америчком администрацијом“, рекао је Дачић.

Oпрема: Стање ствари

(Б92-Прва/НСПМ, 28. 5. 2018)

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Медојевић: Нису Мило и Цане довели Вучића на власт да брани интересе Србије него да буде издајник (видео) 11

Медојевић: Нису Мило и Цане довели Вучића на власт да брани интересе Србије него да буде издајник (видео)

Црногорски посланик и председник Покрета за промене Небојша Медојевић о синегрији криминала и криминалаца на …

Вукадиновић: Упад специјалаца на север KиМ омогућен Бриселским споразумом 12

Вукадиновић: Упад специјалаца на север KиМ омогућен Бриселским споразумом

Ђорђе Вукадиновић, посланик из посланичке групе Покрет за спас Србије-Нова Србија оценио је на седници …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *