fbpx
Насловна / Србија / Хроника / Једног од организатора протеста у Нишу напала маскирана особа, покушала да изгура његов аутомобил са пута
Једног од организатора протеста у Нишу напала маскирана особа, покушала да изгура његов аутомобил са пута 1

Једног од организатора протеста у Нишу напала маскирана особа, покушала да изгура његов аутомобил са пута

Професора Зорана Јовановића, једног од вођа протеста у Нишу, напала је прексиноћ маскирана особа, која је покушала да изгура његов аутомобил са пута, притом му претивши да заустави возило и изађе из њега.

Ово је трећи напад на професора Јовановића у протеклих неколико месеци на које полиција и тужилаштво нису реаговали.
Професор Филозофског факултета Универзитета у Нишу каже за Данас да се не осећа ни мало безбедним и да је очигледно да надлежне институције неће да га заштите, иако је сваки пут доставио таблице особа које су му претиле на путу.

– Из своје сеоске куће сам ишао према Нишу. На једном делу пута је сужење, где сви прелазимо на леву траку. Пре три вечери је иза мене ишао камион који је аблендовао и малтене изгурао мој аутомобил са пута. Прексиноћ се то поновило, само што није био у питању камион, већ мотор четвороточкаш. Реаговао је као камион, на истом делу пута у исто време – каже Јовановић за Данас, оцењујући да то није могла да буде случајност.

Возило се набило у задњи део професоровог аутомобила, аблендовало а када су изашли из уског дела, мотор је прешао са стране где је седела Јовановићева супруга.

– Претио је, подизао руку у знак песнице. Био је маскиран, са кацигом, наочарима и марамом. Потом је прешао на споредни пут и позивао ме да изађем из аута. Нисам то учинио него сам наставио да возим ка Нишу. Он је наставио да ме прати до уласка у град, аблендовао и трубио – прича Јовановић.

Случај је пријавио полицији, јер му је и пре неколико месеци на исти начин прећено из џипа бугарских таблица, када је једва успео да возило задржи на путу.

– То су примери који не морају ништа да значе, али се дешавају трећи пут у кратком временском интервалу. Полиција ме саслушала, били су коректни, али када су позвали тужилаштво они су рекли да нема елемената за покретање поступка – истиче наш саговорник.

– Рекли су ми да је требало да пређем у другу траку. Иако смо фотографисали таблице људи који су нас, у најмању руку, ометали у вожњи, тужилаштву то није било потребно. И претходни пут, када нас је напао човек из џипа, одговор је био отприлике – „ајде, ништа ти није“ – указује професор.

Он каже да је забринут за своју безбедност и да га је страх да седне у ауто јер не зна шта следеће може да очекује на путу.

Данас.рс

фото: Весна Торовић

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Париз: Полиција пендрецима и сузавцем на "жуте прслуке" (видео) 11

Париз: Полиција пендрецима и сузавцем на „жуте прслуке“ (видео)

Париска полиција користила је данас сузавац да би растерала анти-владине демонстранте који покушавају да поново …

Радманово - протест и блокада пута због изградње минихе (видео) 12

Радманово – протест и блокада пута због изградње минихе (видео)

Овако је протеклих дана било у Радманову у близини Бруса где је народ телима бранио …

Један коментар

  1. drugi put pistolj rodjace pa u celo. — da ne prljamo ruke sa konopcom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *