Јерменска партија Алијанса тражи формирање „међудржавног савеза са Русијом“
фото: Арменпресс

Јерменска партија Алијанса тражи формирање „међудржавног савеза са Русијом“

5
(1)

* Лидер Алијансе Тигран УРИХАЊАН: Јерменија би остала чланица УН, суверена и независна земља која јача своју војску и води спољну политику. Али, ако реалност буде изискивала присуство руског мировног контингента у региону и нове војне базе у Јерменији или, можда, у Карабаху, у том случају би следећи логичан корак требало да буде формирање заједничких војних јединица

ЈЕРМЕНСКА партија Алијанса предложила је да њихова земља своје безбедносне проблеме реши формирањем – што је пре могуће – савезне државе са Русијом.

Ово је на ванредном конгресу Алијансе, одржаном у Јеревану, објавио њен лидер Тигран Урихањан.

„Многи се питају да ли то подразумева укључивање Јерменије у састав Русије. Не! То би значило формирање међудржавног савеза са Русијом, заснованог на логици развоја догађаја. Дакле, Јерменија би остала чланица УН, суверена и независна земља која јача своју војску и води спољну политику“ – рекао је Урихањан.

Према његовим речима, у тренутним кризним условима Јерменији је потребна подршка Русије:

„Ако реалност буде изискивала присуство руског мировног контингента у региону, нове војне у Јерменији или, можда, у Карабаху, у том случају би следећи логичан корак требало да буде формирање заједничких војних јединица, посебно заједничких пограничних снага“.

Он је истовремено изнео уверење да се границе Јерменије и Арцаха (Карабаха) морају бранити заједно. Уз помоћ Русије.

Урихањан и његова партија фактички предлажу да Јерменија – да би се спасила од Азербејџана и Турске – са Русијом успостави односе сличне онима које Москва има са Белорусијом.

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend