ЈОШ ДУЖИ ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС: Потпуна забрана кретања могла би да почне пре петка

ЈОШ ДУЖИ ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС: Потпуна забрана кретања могла би да почне пре петка

3
(6)

Градоначелник Београда Зоран Радојичић рекао је рано јутрос да ли нас нове мере очекују у главном граду, како би се смањило ширење вируса КОВИД-19. Оно што важи за Београд, до сада је увек важило и за целу Србију.

Град функционише у тишини и миру, али у таквој ситуацији око 1.200 комуналних радника стоји иза тог рада.

Када говоримо о људима који раде, морамо апострофирати медицинске раднике – рекао је он.

Посебно су важни и људи који брину о чистоћи града, дезинфекцији просторија.

– Завод за биоциде од првог дана врло посвећено ради на том задатку – истакао је Радојичић.

Који је најреалнији сценарио за Београд, да ли би следеће недеље полицијски час могао да почне раније?

– Све више имамо података и о вирусу и болести, на почетку се мало тога знало, под притиском ситуације, мало је било времена доћи до информација. Сад имамо све више радова који су научно основани. Не верујем да можемо очекивати ескалирање епидемије, али то не значи да се можемо опустити. Празници нам следе, овом приликом свима честитам који славе данас Ускрс. Важно је да се не опустимо – истакао је градоначелник.

Да ли мислите да има смисла продужити полицијски час, да он почне раније, а не као сада, у петак? О томе се увелико прича…

– Мислим да има смисла, јер и прошли викенд и овај даје резултате, не смемо се опустити. Верујем да ћемо заједно са епидемиолозима донети одлуку како да се понашамо и те мере ће бити адекватно припремљене – рекао је.

Који је задатак Београђана

– Сада када очекујемо да ситуација иде на воље, треба да будемо стрпљиви и обазриви. Иду лепи дани, дани без полицијског часа, шаљем поруку људима да буду што мање у контакту и у близини. Кад трчите, рецимо, дистанца мора бити већа од два метра – објаснио је градоначелник, поновио да нема журбе, да морамо до краја да се боримо и да нема разлога да се опустимо пре времена.

Телеграф.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

СКАНДАЛ У ГРОЦКОЈ! Покушавају да населе мигранте, одборници СНС и СПС одбили послушност режиму (видео)

СКАНДАЛ У ГРОЦКОЈ! Покушавају да населе мигранте, одборници СНС и СПС одбили послушност режиму (видео)

4.8 (22) Последња седница грочанске Скупштине је најбољи доказ да је и један одборник довољан …

Ковачевић: Следи пад животног стандарда, у продавницама све поскупљује!

Ковачевић: Следи пад животног стандарда, у продавницама све поскупљује!

5 (6) Члан Председништва Народне странке Владимир Ковачевић изјавио је данас да је пад животног …

2 Коментара

 1. I ovaj se pojavio, on bese gradonacelnik Bgd?
  A za policijski znamo: kako su petak i ponedeljak neradni dani zbog Uskrsa, taman je zgodno da policijski bude od cetvrtka u 17h do utorka u 05h!!!

 2. 106 људи је прекршило мере…………… У двомилионском граду… Прича градоначелника лекара наком 40 сатне изолације млађиих од 65 година. Зна ли се колико је људи извршило самоубиство, или покушало?
  Колико је позива упућено хитним службама од људи са менталним проблемима? Колико је позива упућено полицији, као последица породичног насиља? Колико се хронична болест погоршала услед пасивности? Колико је имунитет пао код људи који већ месец дана не излазе у шетњу, на ваздух??? Како ће се бранити пацијенти, од било какве инфекције ако им затварањем и стресом урушите имунитет. А страх зар и он не генерише пад ?Докторе хоћете ли ставити потпис на одговоре , да све ово није ни близу штети коју би проузроковала корона? Хоћете ли моћи са тим живети као лекар? Као родитељ, као син? Није ли ваше као нашег градоначелника да се огласите, да смиреним тоном дате смислене одговоре новинарима и грађанству? Пуштате да нас хистеричне сподобе, недефинисане као стручњаци и људи засипају небулозама, пре подне једна прича, поподне друга…..
  Ви као лекар знате да је свако од нас особа за себе са својим доживљајима, реакцијама, пријемчивошћу на болест, те као такав функционише или пада у одређеним условима.
  Ваше обраћање се свело на пуко пребројавање кршиоца уредбе, коју не ПОШТУЈУ ни њени доносиоци. Колико је са преседником у Новом Пазару било особа? Што сарадника, новинара, обезбеђења?
  Колико у Нишу по истој основи? Јели њега и његову пратњу корона познаје, па ће га заобићи?
  Острвили сте се на сиротињу газите без пардона, емпатије, васпитања, по фазону „Шта ми можеш“………….

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend