Насловна / Свет / Европа / Какав бре дијалог ЕУ идиоти, са терористима и убицама нема преговора!

Какав бре дијалог ЕУ идиоти, са терористима и убицама нема преговора!

БРИСЕЛ – Европска унија поздравља договор председника Србије и Косова Александара Вучића и Хашима Тачија о наставку дијалога о нормализацији односа, а сарадња две стране на истрази убиства Оливера Ивановића биће важна за косовску полицију и истражне органе, речено је у Бриселу за Танјуг.

„ЕУ поздравља директу телефонску комуникацију преседника Вућича и председника Тачија и њихов договор да се настави дијалог коме посредује ЕУ односно да се даље нормализују односи“, навела је Коцијанчич у изјави за Танјуг.

Она је нагласила да је наставак дијалога по свим питањима која су од заједничког интереса „једини начин да се осигура трајна стабилност на Косову, у Србији и целој Европи“.

Коцијанчич је поновила да ће кроз дијалог обе стране бити у могућности и на напредују у својим ЕУ интеграционим плановима.

„ЕУ ради на томе да се дијалог две стране настави сто је пре могуће“, поручила је Коијанчић.

Он је поновила да је имплементација свега договореног у дијалогу обавеза коју су обе стране прихватиле и која ће одредити брзину њиховог напретка на путу ка ЕУ.

На питање Танјуга о сарадњи Београда и Приштине на истрази убиства Оливера Ивановића у ЕУ кажу да се „трагично убиство Оливера Ивановића мора без одлагања истражити, а починиоци извести пред лице правде“.

„Сарадња између органа надлежних за спровођење закона са обе стране биће важна за успех косовске полиције и истрагу која се одвија у складу са договором о правосуђу и полицији постигнутим у оквиру дијалога“, изјавила је Коцијанчич.

У Бриселу наводе да је убиство Оливера Ивановића гнусан чин и да је истрага у циљу идентификације починлиаца у току.

Понавља се да су овонедељни технички разговори делегација Београда и Приштине прекинути како би се обе стране фокусирале на овај трагичан догађај.

Танјуг

Актуелно

Лесковачким новинарима онемогућено да поставе питања Вучићу

Медијска коалиција упозорила је да су новинари неколико локалних медија у Лесковцу били дискриминисани и …

Где је депонован новац који је уплаћен за концесију београдског аеродрома „Никола Тесла“

Власт мора да објасни шта се дешава са пола милијарде евра, колико ј француски „Винци“ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons