понедељак , фебруар 19 2018

Какав бре дијалог ЕУ идиоти, са терористима и убицама нема преговора!

БРИСЕЛ – Европска унија поздравља договор председника Србије и Косова Александара Вучића и Хашима Тачија о наставку дијалога о нормализацији односа, а сарадња две стране на истрази убиства Оливера Ивановића биће важна за косовску полицију и истражне органе, речено је у Бриселу за Танјуг.

“ЕУ поздравља директу телефонску комуникацију преседника Вућича и председника Тачија и њихов договор да се настави дијалог коме посредује ЕУ односно да се даље нормализују односи”, навела је Коцијанчич у изјави за Танјуг.

Она је нагласила да је наставак дијалога по свим питањима која су од заједничког интереса “једини начин да се осигура трајна стабилност на Косову, у Србији и целој Европи”.

Коцијанчич је поновила да ће кроз дијалог обе стране бити у могућности и на напредују у својим ЕУ интеграционим плановима.

“ЕУ ради на томе да се дијалог две стране настави сто је пре могуће”, поручила је Коијанчић.

Он је поновила да је имплементација свега договореног у дијалогу обавеза коју су обе стране прихватиле и која ће одредити брзину њиховог напретка на путу ка ЕУ.

На питање Танјуга о сарадњи Београда и Приштине на истрази убиства Оливера Ивановића у ЕУ кажу да се “трагично убиство Оливера Ивановића мора без одлагања истражити, а починиоци извести пред лице правде”.

“Сарадња између органа надлежних за спровођење закона са обе стране биће важна за успех косовске полиције и истрагу која се одвија у складу са договором о правосуђу и полицији постигнутим у оквиру дијалога”, изјавила је Коцијанчич.

У Бриселу наводе да је убиство Оливера Ивановића гнусан чин и да је истрага у циљу идентификације починлиаца у току.

Понавља се да су овонедељни технички разговори делегација Београда и Приштине прекинути како би се обе стране фокусирале на овај трагичан догађај.

Танјуг

Актуелно

“Исправите срамоту”: Петиција да Чешка повуче признање

У Прагу ће 17. фебруара бити организован протест због једностраног проглашења косовске независности, пишу “Вечерње …

Орбан: Србија штити целу Европу

Србија је за Мађарску кључна земља на Западном Балкану, која има веома важну улогу у …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons