fbpx

КАКО ЈЕ ЛОВАЦ УБИО МИГРАНТА: Детаљи несреће на Старој планини

0
(0)

ЛОВАЦ Миљан Мицић (39), из Присјанског насеља у Пироту, у уторак увече око 21 час, хицем из пушке усмртио је двадесетогодишњег авганистанског држављанина, мигранта, у близини села Славиња на Старој планини, где се иначе пружа једна од мигрантскиг рута из суседне Бугарске.

Пиротско Више тужилаштво је поменутом ловцу одредило притвор до 48 сати, а истрага је у току. Злосрећни Авганистанац је био у групи са још шесторицом својих сународника, који су ушли из суседне Бугарске, а непосредно након пуцња , на лице места стигли су припадници здружених снага војске и полиције који обезбеђују границу од илегалних прелазака из суседне државе. Лекари хитне помоћи која је одавде удаљена четрдесетак километара, по доласку су могли само да констатују смрт овог младића, који је бежао од рата а настрадао од ловачког метка.

Како сазнајемо, Мицић је са прописаним папирима, био на чеки са још двојицом ловаца из удружења „Понишавље“ у Пироту. Чека је на овом, али и у многим местима пиротског краја организована због праве најјезде дивљих свиња, које пустоше поља кукуруза и кромпира, због чега мештани многих села од ловаца захтевају заштиту. Након што су неопажено прешли границу, највероватније код Горњег и Доњег Криводола, мигранти су се запутили ка унутрашњости, тачније ка селима Изатовци ,Браћевци, Славиња,Височка Ржана која је од границе удањена неких десетак километара. По мраку су се кретали ван пута, а непосредно пре пуцња, који се десио између Изатоваца и Славиње, група је изашла из једне шуме и шуњала се кроз високу траву. Осумњичени ловац је,каже извор „Новости“, са даљине од око 100 метара карабином са оптиком пуцао у једног од њих мислећи да је дивља свиња. Нажалост, једини хитац био је и фаталан. Недуго затим појавила се војска са полицијом и позвала лекаре.

Сапутници преминулог мигранта су саслушавани пред истражним органима у Пироту, па истрага још увек не може да саопшти детаље овог случаја. Након саслушања биће смештени у неки од прихватних центара. У разговору са неколико ловаца који су пристали да говоре о овом случају, речено нам је, да је њихов колега прекршио осново правило које гласи: да се дању, али и ноћу у мету пуца једино и само ако је она поптуно видљива. Ноћу се обавезно носи рефлектор да би се потенцијална мета јасно видела. Другим речима, никад се не пуца на сенку, силуету, шум или сличну појаву за коју се препоставља да је дивљач.

Истртага ће највероватније установити уз чију помоћ су мигранти прешли државну међу и да ли је са ове стране међе неко евентуално требао да их чека. На граници са суседном Бугарском, недавно су успостављене здружене јединице, патроле војске и граничне полиције и од тада је број илегалних прелазака на овом правцу, знатно смањен.

НЕСРЕЋЕ У ЛОВУ

У ОВОМ крају се несреће у лову дешавају готово сваге године. Последња се догодила када је ловац С.П., на Старој планини, из неког разлога замахнуо кундаком пушке, а она опалила и усмртила га. Почетком године у Белој Паланци је један ловац пуцао на другог и ранио га – мислећи да је дивљач. Идентичних случајева било је и у бабушничком крају. Неки су завршени само повредама, а неки и фаталним исходима.

В. Ћирић, Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Сомбор: Мигрант из Пакистана напао десетогодишњу девојчицу (видео)

0 (0) У делу Сомбора који се налази у близини прихватног центра за мигранте нападнута …

ХОРОР У ОБРЕНОВЦУ Мигрант сексуално злостављао дечака (13)

0 (0) Мигрант је прво пипао дечака за полни орган, а потом је кренуо да …

3 Коментара

  1. Vojska i policija su to trebali da urade i ponovo su pokazali da su pičketine !!! Sve raspustiti i razjuriti do jednoga. Lovci bolje i odgovornije čuvaju granicu !!!

  2. Ko bre bezao od rata? Od kad je u avganistanu rat? Taj bivsi pripadnik ISILa je kreno sa misijom da ubija hriscane u evropi. Sloboda za livca

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *