фото: Фејсбук, Aleksandar Šapić - SPAS - Paraćin

Како вас је овај „патриотски“ будак и лажни опозиционар Шапић навукао да гласате за Вучића, сада ће да вам води културу!

3.3
(4)

Састав будуће владе и даље је у фази састављања, али је извесно да ће бити не само нових имена међу министрима већ и другачије компонованих министарстава.

Осим о избору нових лица за Немањину 11, увелико се размишља и о одвајању појединих министарстава, пре свега ресора просвете и науке, као и ресора саобраћаја, инфраструктуре и грађевинарства.

Састав будуће владе и даље је у фази састављања, али је извесно да ће бити не само нових имена међу министрима већ и другачије компонованих министарстава.

Извори Kурира откривају да би Марко Благојевић, директор Kанцеларије за управљање јавним улагањима, могао бити једно од нових лица у Влади Србије.

Благојевић је, како кажу наши саговорници, један од озбиљнијих кандидата за будућег министра грађевинарства и инфраструктуре, док би се досадашња министарка Зорана Михајловић из овог ресора вероватно преселила на руковођење Министарства енергетике, које је и водила у периоду од 2012. до 2014.

Показао се

– Благојевић је у претходних пет година водио пројекте обнове након елементарних непогода, а поверено му је и обнављање предшколских, школских, здравствених и социјалних установа.

Прилично се добро снашао у тој улози и сада фигурира као добро решење за министра грађевинарства и инфраструктуре, посебно због тога што је план да се тај ресор издвоји од саобраћаја, како је било у претходној влади.

Зорана ће се вероватно вратити енергетици, што је иначе њена примарна област – прича наш извор.

О могућности да ускочи на министарско место Марко Благојевић за Kурир каже да о томе није размишљао.

– У овом тренутку немам о чему да размишљам, јер нисам за тако нешто чуо. А да ли бих се прихватио тог посла, о томе ћу размишљати када то буде стварна информација – прокоментарисао је Благојевић.

Осим поменутог прекомпоновања ресора, нова влада ће, према нашим сазнањима, претрпети још неке измене.

Наука одвојено

– Готово је извесно да телекомуникације неће више бити део Министарства трговине и туризма, већ ће вероватно бити везане за ресор саобраћаја, што је далеко природније.

Такође, озбиљно се размишља да наука и технолошки развој добију министарство одвојено од просвете, којем ће, због блискости, бити припојено високо образовање.

Будуће Министарство просвете бавиће се осталим секторима образовања – објашњава наш саговорник.

Уколико буде део владајуће већине, лидер Српског патриотског савеза Александар Шапић, како сазнајемо, виђен је за министарско место у ресору трговине и туризма.

Шапић је и јуче остао при ставу да не коментарише ништа што није готова одлука.

– Све што сам имао да кажем јавности, рекао сам. Kада будем знао нешто више, свакако ћу се огласити – рекао је Александар Шапић за Kурир.

Предраг Рајић Искуство није пресудно

Предраг Рајић из Центра за друштвену стабилност сматра да једино мерило за састав владе треба да буду резултат и личне способности: – Ту године, па ни искуство, не играју пресудну улогу. Председник владе мора имати избалансирана знања и вештине која красе и професионалног политичара, али и привредног експерта. Премијер превасходно мора бити способан менаџер да направи добар тим и окружи се квалитетним људима. И да разлучи кад кога и колико послушати од савезника и правилно оценити допринос сваког члана владе.

Појачања у Немањиној 11 Чадежу привреда, Гојковићевој култура

Досадашња председница парламента Маја Гојковић и председник Привредне коморе Србије важе за озбиљне кандидате за министарска места, о чему је Kурир већ писао. Према нашим сазнањима, Чадеж би могао да постане нови министар привреде, а Гојковићева би могла да преузме ресор културе.

 

(Екипа Kурира)

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

БЕЗМУДИ преварантски трио није успео да скупи ни 500 потписа за лажне изборе на Врачару!

5 (4) Како Директно.рс сазнаје, коалиција бившег председника Бориса Тадића, бившег премијера Зорана Живковића и …

Вучић скупља потписе за „опозицију“!

5 (1) Уједињена демократска Србија је већину од 10.000 потписа сакупила, веровали или не, у …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend