fbpx

Калифорнију протресао најјачи земљотрес у последњих 25. година (видео)

0
(0)

Велики земљотрес који је изазвао велику материјалну штету протресао је данас централне делове Калифорније. Земљотрес јачине 6.0 Меркалијеве скале изазвао је велике пожаре и преко 87 повређених који су смештени у локалним болницама од којих је троје теже повређено.

Земљотрес је ударио ујутру у 3.30 по локалном времену са епицентром на 10 км од Напа долине.

 

Србија данас

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Најјачи земљотрес у Албанији у задњих 30 година оштетио више од 600 кућа (видео)

5 (2) Многи становници Тиране и Драча још се нису вратили кућама после земљотреса јачине …

ЈАK ЗЕМЉОТРЕС ПОГОДИО ГРЧKУ: Становништво у паници напустило домове (видео)

0 (0) Потрес јачине 5,3 јединице Рихтерове скале погодио је подручје недалеко од Атине. Према …

9 Коментара

 1. Увод,све је ово само увод шта ће да их тек снађе !

 2. VAŽNO!!! Povodom vrištećih, paničarskih naslova u vezi sa akcijom utuživanja koju je najavio EPS imamo da kažemo sledeće:

  – U trci za tiražima tabloidi na naslovnim stranama guraju netačne podatke po principu „bitno je da prodaje novinu“. Čim se pogleda tekst, postaje jasno da je naslov čista zloupotreba i vađenje iz konteksta. Dakle, još jednom: NE POSTOJI pravna mogućnost da vam privatni izvršitelj automatski skine novac sa računa u banci ili da vam skine novac od plate. Ko to tvrdi teško obmanjuje javnost, pa makar jedno pisalo na naslovnici a drugo pisalo u tekstu. Procedura glasi: (1) EPS opominje dužnika u posebnoj opomeni da plati dug u određenom roku ili će biti utužen (2) EPS utužuje dužnika tako što privatnom izvršitelju šalje predlog za izvršenje na osnovu verodostojne isprave, izvod iz poslovnih knjiga i dokaz da je izvršnog dužnika opomenuo, a to znači kopiju opomene sa dostavnicom (3) Privatni izvršitelj, ako su uslovi iz prethodne tačke ispunjeni, šalje dužniku zaključak o izvršenju u kojem mu se predočava da u roku od osam dana ima da plati dug uvećan za troškove izvršenja i izvršiteljsku nagradu (koja u tih osam dana MORA biti 50 odsto niža od punog iznosa nagrade), kao i da u roku od pet RADNIH dana može da izjavi prigovor sudu (preko izvršitelja) (4a) Ako utuženo lice ne izjavi prigovor, ili sud ne uvaži njegov prigovor, zaključak postaje pravnosnažan (4b) Ako izvršitelj dva puta ne uspe da uruči zaključak utuženom licu, on ga pribija na oglasnu tablu suda, posle čega se smatra da je zaključak uredno uručen; rokovi iz tačke tri počinju da teku a po njihovom isteku zaključak postaje pravnosnažan (5) Pošto zaključak postane pravnosnažan, izvršitelj kreće u prinudnu naplatu, po principu (a) ako dužnik ima primanja, izvršitelj „udara“ na njegova primanja – ili preko banke ili preko dužnikovog poslodavca ili preko PIO fonda. To čini tako što ovim subjektima (dakle NE samom dužniku) šalje tzv zaključak o sprovođenju izvršenja na koji ni dužnik ni banka ni poslodavac ni PIO fond nemaju prava prigovora (b) ako dužnik nema primanja, izvršitelj „udara“ na njegovu imovinu, pre svega pokretnu.

  – Do sada je EPS radije isključivao struju nego što je utuživao, što je bila ucenjivačka politika. EPS je, naime, bio svestan da će onaj kome je struja isključena da iskešira sve što mu se traži, pa i ono što je nezakonito pridodato na račun (zelenaške kamate, itd) samo da ponovo bude uključen. Drugo, EPS je bio svestan da na ovaj način uterivanja dugova – makazama, bez utuženja – lišava građanina mogućnosti da ospori račun; a to se može JEDINO preko prigovora na zaključak o izvršenju. E, sada je situacija takva da se građanima pruža mogućnost da ospore račune. Ako imate bilo kakav prigovor na cifre u računu – sad je prilika da se obratite sudu. Sačekajte zaključak o izvršenju i uložite prigovor.

  JOŠ JEDNA BITNA STVAR! NIKAKO NEMOJTE IZBEGAVATI PRIJEM ZAKLJUČKA O IZVRŠENJU! ON VAM JE JEDINA PRILIKA DA IZJAVITE PRIGOVOR!

 3. DOVIDJENJA , STIZE JOS I TO JACI , ODE KALIFORNIJA NAZAD U MEKSIKO

 4. ovo je granica na ruski i nas amercki dio kalifornije

 5. МАШАЛА,ИМА ЛИ ДОСТА ЖРТАВА,СЕМЕ ЛИ ИМ ЈЕБЕМ ОКУПАТОРСКО.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *