Касапин компликује Алибаби

Касапин компликује Алибаби

Састанак Ивице Дачића и Хашима Тачија прекинут је пошто је почео данас око 11 сати у Бриселу. Ситуација је “изузетно компликована” и није извесно да ли ће бити договора, рекао је агенцији Бета извор из српске делегације. Према његовим речима, разговори треба да буду настављени у 17 сати.

Делегације Београда и Приштине дошле су на разговоре око 11 сати, али нико од учесника није давао изјаве. Разговор је касније прекинут, а како каже извор Бете из српске делегације неизвесно је да ли ће бити постигнут споразум.

Разговори у Бриселу почели су јуче одвојеним састанцима Кетрин Ештон с Дачићем и Тачијем. Потом су заједно били на радној вечери, која је почела у 20 часа, а завршена нешто после 22 часа.

Висока представница ЕУ изразила је задовољство јучерашњим састанком с премијерима Србије и Косова и казала да су они посвећени постизању договора.

“Веома сам задовољна што сам поново угостила премијере Дачића и Тачија у Бриселу. Апсолутно сам сигурна у њихову посвећеност да напредујемо и да априлски споразум сада спроведемо у дело”, навела је Кетрин Ештон.

Премијер Дачић је после јучерашњег састанка рекао да се планом који треба да буде потписан што пре, утврђују рокови и задаци који се морају спровести за примену договореног.

“Процес имплементације неће бити тако кратак, постоје неке ствари које ће се десити за месец дана, неке за три године. Реч је о процесима које није могуће једноставно и брзо завршити. Очекује се примена пре свега договореног за полицију и правосуђе, почетак припрема за локалне изборе које ће организовати ОЕБС и припремни пут за конституисање Заједнице српских општина која по Споразуму треба да се формира после избора који ће бити одржани на јесен. Питање је шта дотле”, објаснио је Дачић за “Нови магазин”.

“Важно је и да Приштина има одговорност. Питање је како се тумачи реч интегрисан. Приштина то тумачи на један начин, ми на други. Они да расписати конкурсе за судије – што није спорно, иако је формално-правно проблематично. Али, неко би сада да одабира људе по морално-политичкој подобности, па смо за те људе које терете углавном за непоштовање Косова као државе тражили формално-правну амнестију. Да би бирани могли да раде”, каже Дачић.

Према изворима агенције Бета из српске делегације, у данашњим разговорима треба да буду обављене додатне консултације пошто су јуче дефинисани основни принципи.

 

 Бета

фото: Фонет 

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

И ТО ЈЕ ЕВРОПСКА УНИЈА: Незапосленима предлажу да се баве проституцијом!

И ТО ЈЕ ЕВРОПСКА УНИЈА: Незапосленима предлажу да се баве проституцијом!

Према писању листа „The Telegraph“, једна симпатична Немица (није емигранткиња) старости 25 година, остала је …

Док су корисни идиоти нападали слику на зиду, Вучић укинуо референдумски цензус

Док су корисни идиоти нападали слику на зиду, Вучић укинуо референдумски цензус

Иза измене Закона о референдуму стоји подла намера Александра Вучића да покраде и кривотвори следеће …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *