fbpx
понедељак , 24 фебруара 2020

Ко говори истину – Гашић пушта маглу, Војска га демантује

0
(0)

Извештај Војне комисије демантује министра одбране Братислава Гашића да је при одлуци о употреби хеликоптера потпуно поштована процедура и да временски услови нису били проблем.

– Одлуку да се крене у акцију спасавања детета донео сам после упознавања са свим детаљима од надлежног старешине, команданта 204. вадухопловне бригаде генерала Предрага Бандића – изјавио је Гашић прексиноћ за РТС.

Он је додао и да га је Бандић обавестио да постоје „сви метеоролошки и технички услови да се тај посао обави“, да је „посада спремна“ и да “апсолутно верује у стручност истражних комисија”. Али комисије тврде супротно!

ПРВО, у извештају јасно пише: “У време планирања летачке активности стање метеоролошких услова на аеродрому базирања било је испод метео-минимума за пилота и за хеликоптер.”

ДРУГО, наводи се да се “метереолошка ситуација током лета погоршавала“.

– Постоји значајно погоршавање метео-ситуације између првог и другог прилаза (аеродрому на Сурчину), али посада о томе не добија информацију – пише у извештају.

ТРЕЋЕ, према извештају комисије ни посада није била спремна. “Други пилот није био оспособљен за извршавање задатака у СМУ НОЋ на ХТ-48, те на тај начин није могао потпуно да одговори условима у којима се лет реализовао”, пише у извештају.

ЧЕТВРТО, Гашић трвди да је пилот Омер Мехић имао “3.000 сати слетања на аеродром Сурчин”, а у извештају пише: “Промена дестинације у лету је неповољно утицала на извршење задатка, јер је тај аеродром за посаду недовољно познат и скраћено им је време за припрему.”

И ПЕТО, Бандић је Гашићу рекао да постоје технички услови, али и да није поштована процедура, али одговор Гашића је био: “Ургентно крените на задатак”.

Блиц

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Иницијатива испред Министарства позвала премијерку: До четвртка разрешите Малог

5 (1) У току је протест Иницијативе „Не давимо Београд“ испред Министарства финансија, са ког …

Ко је из БИА или МИП-а стопирао „Крушиков“ извозни посао у Јерменију и наместио га приватнику?

3.7 (6) Самостални посланик Ђорђе Вукадиновић изјавио је да је као одговор на посланичко питање …

Један коментар

  1. Lagali su nas i drugi (prethodnici), ali ovi su nenadmašni.
    Sedi, odličan 10.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *