понедељак , 23 новембра 2020

Ко је заиста убио Оливера Ивановића?

0
(0)

Одговор на то питање је веома једноставан. Ко у овом тренутку највише профитира од тог убиства? У овом тренутку највише профитирају косметски шиптари. Окидач за убиство Оливера Ивановића био је почетак формирање његове странке Грађанска иницијатива „Слобода, демократија, правда“. Оливер Ивановић је у оснивање нове странке кренуо одмах по изласку из шиптарског затвора у коме је провео преко три године од јануара 2014. године до априла 2017.у то негде у другој половини прошле године.

На изборима прошле године у октобру противкандидат Оливера Ивановића за градоначелника Косовске Митровице био је Горан Ракић, човек који припада СНС експозитури Александра Вучића у Косовској Митровици. Оливер Ивановић је иначе ухапшен у јануару 2014. године и то између два круга избора на којима је исто тако био кандидат за градоначеника Косовске Митровице а тада му је противкандидат на тим изборима био Крстимир Пантић човек који је такође припадао експозитури СНС на Косову и Метохији. После хапшења Оливера Ивановића и понављања тих локалних избора јер Крстимир Пантић који се из Косовске Митровице преселио у Лазаревац није верификовао свој одборнички мандат нови градоначелник Косовске Митровице постао је Горан Ракић.

Горан Ракић у друштву Кадриа Весељија шефа шиптарског ШИК-а

Почетком те 2014. године Срби на Косову и Метохији изгубили су три градоначелника. Једног су убили, једног су ухапсили а један је одустао.  У јануару те 2014. године убијен је Димитрије Јанићијевић, кандидат за градоначелника Косовске Митровице. Драган Јанићијевић ликвидиран је испред своје куће у северном делу Косовске Митровице. Убице до данас нису пронађене.

Димитрије Јанићијевић убијен испред своје куће 2014. године

Период од потписивања Бриселског споразума 2013. године на Косову и Метохији прави стварање страховладе од стране владајућег издајничког режима у Србији. То је толико далеко отишло да је Србима рецимо у Косовском Поморављу забрањивано да се баве политиком. Организоване криминалне групе са деловима одметнутих домаћих служби користе сва средства. Од јавног батињања Срба који су се усуђивали да им се супроставе као што је рецимо био случај са бившим градоначелником општине Партеш Драганом Николићем којем је јавно и то у присуству Марка Ђурића вођа тих Вучићевих батинаша и сецикеса претио да мора да слуша шта му овај каже или ће лоше проћи. Пошто је Драган Николић то одбио Вучићев батинаш је на њега чак и физички насрнуо и запретио му да неће више бити градоначнеик што је касније и испуњено. За новог градоначелника општине Партеш изабран је близак сарадник вође Зељиних батинаша и самог Зеље Драган Петковић.

Зоран Милојевић Зеља

Тај терор Вучићевих батинаша у Косовском Поморављу, енклавама и самој Косовској Митровици у задњих четири године је сталан и конзистентан. Срби се заиста плаше Вучићевих батинаша од којих су буквално сви огрезли у тешке облике криминала попут трговине наркотицима, оружјем, акцизном робом и трговини људима. Центар њихових операција се налази у Косовској Митровици. Они навелико у том криминалу сарађују и са шиптарским криминалним банадама са којима имају и остварују веома блиску сарадњу.

Те Вучићеве криминалне и терористичке банде које оперишу на северу Косова омогућиле су и стварање нове владе Рамуша Храдинаја. Као што знате експозитура Вучићеве СНС на Косову и Метохији налази се у коалицији са Рамушем Харадинајем.

Покушавамо само да поставимо ствари у контекст како би схватили на коме и зашто лежи одговорност за убиство Оливера Ивановића и за ситуацију у којој се на Косову и Метохији налази српска држава и народ. А та ситуација је веома тешка и то управо захваљујући политици и свему ономе што је велеиздајничка уштва позната као Александар Вучић радила од његовог доласка на власт 2012. године. Потписивањем Бриселског споразума 2013. године и то непуних годину дана од доласка на власт Александар Вучић је са својом издајничком организацијом која има елементе фашистичког организовања и деловања кренуо у обрачун са српском државом и Србима на Косову и Метохији. Договор који је направио са његовим западним менторима о стварању независног Косова и Метохије требало је да у дело спроведе већ 2015. године што није успео.

Уништавањем државе и повлачењем полиције и служби безбедности са севера Косова и Метохије Вучић је направио вакум који су потом испунили његови криминалци. Стварањем ничије земље у којој све под контролом држе веома насилне криминалне групе Вучић испуњава план запада и НАТО пакта о враћању севера Косова под пуну јурисдикцију шиптарских бандита и терориста. Дестабилизацијом српских средина на читавом Косову и Метохији Вучић и његове криминалне банде постављају неопходне услове за продор шиптара и НАТО на север покрајине како би овладали комплетним простором читаве покрајине а све у име мира и безбедности. То је иначе и један од услова за постављање било какве одбрамбене линије ка ужој Србији. То је тежња НАТО пакта од њиховог уласка на тај простор.

Многи кажу како су Срби на Косову и Метохији заборављени и остављени сами себи што није тачно. Срби на комплетном простору КиМ нусу ни заборављени ни остављени. Они су издани. Као што је издана и Србија и читав српски народ. Ту издају су својим чињењем и нечињенем починили Александар Вучић, Ивица Дачић и Томислав Николић. Све оно што је рађено на Косову и Метохији од њиховог доласка на власт може се окарактерисати као велеиздаја.

Покојног Оливера Ивановића, Вучић и његови криминалци су протеклог октобра на изборима за градоначеника Косовске Митровице буквално провукли кроз фашистичког топлог зеца. Свима је било јасно да Оливер Ивановић не ужива било какву заштиту српске државе већ да је чак штавише постао мета за политички одстрел и да притом нису бирана средства. Не само да је постао мета за политички одстрел већ је непријатељима Србије и Срба дарован на тацни.

Убеђен сам да иза убиства Оливера Ивановића стоји како то воле да кажу албански фактор јер је очигледно из изјава представника шиптара и појединих западних земаља да се потенцира неслога Срба на северу Космета и да неки чак прижељкују међусрпски обрачун на том простору па и шире. Све са циљем стављања комплетног простора Косова и Метохије под шиптарску и НАТО терористичку контролу. Не треба ипак одбацивати ни умешаност српског фактора у читаву ту причу а могуће је исто да је дошло до прећутне сарадње различитих страна којима је Оливер Ивановић представљао пре свега политичку претњу. Убиство Оливера Ивановића је испланирано и изведено веома професионално и без икаквих сведока што говори о софистицираности онога ко је то убиство планирао и извео. Ту је ипак најважнији сам моменат у коме је до тог убиства дошло. А тај моменат ипак највише одговора шиптарима.

Срби на Косову и Метохији у овом тренутуку се не смеју повући и сакривати већ се морају што брже организовати и кренути у жестоку политичку акцију како према издајничким говнима у Београду тако и према терористима и убицама из Приштине. Српске положаје широм Косова и Метохије треба што пре и што боље консолидовати. Њихов положај није нимало лак јер поред шиптара који им дишу за врат ту имамо и криминалне терористичке банде којима управља издајничка уштва Александар Вучић. Одбрана Косова и Метохије а са тим  и читаве Србије није само посао Срба са Косова и Метохије. То је посао и обавеза свих Срба.

Милинко Милинчић

Србија данас

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Косово је највећи регрутни терористички центар Исламске државе у Европи одговоран за масу терористичких напада (видео)

5 (11) ЕТНИЧКИ Албанац Кујтим Фејзулај јуче је извео терористички напад недалеко од синагоге у …

Оружани сукоб полиције и грађана у Kосову Пољу, има повређених

3.8 (13) У оружаном сукобу, који се данас догодио у Kосову Пољу, повређено је више …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend