Ко о чему а курва о поштењу!

0
(0)

Вређање опозиционих представника од стране власти постало је нормална ствар у Србији.

У томе чини се предњачи председник Србије који готово у сваком свом јавном наступу лидере опозиције Драгана Ђиласа, Вука Јеремића, Сашу Јанковића, Бошка Обрадовића назива лоповима и сецикесама.

Последњи у низу „на удару“ првог човека државе нашао се Душан Петровић, председника Политичког савета Заједно за Србију, због намере ЗЗС са се прикључи опозиционом Савезу за Србију.

Председник Србије Александар Вучић је коментаришући најаву формирања опозиционог блока рекао да очекује да се сви уједине. „Очекујем да им се придружи и Бошко Обрадовић, (Милан) Стаматовић, па још како се зове она лопужа из Шапца, онај који је покрао све банке, Душан Петровић, велики лопов, озбиљан лопужа, звани Шане. Има он још један надимак, али је непристојно да о томе говорим. Очекујем да се и он придружи. Када ме питате што није процесуиран, па питајте судије и тужиоце које су они постављали…али, озбиљна лопужа“, рекао је Вучић.

На Вучићеву изјаву реаговала је и информативна служба Заједно за Србију саопштењем у којем се наводи да је Србија заробљена држава. „Организатор групе која је окупирала јавни живот у Србији је Александар Вучић. Вучић и група врше притисак на судове, злоупотребљавају тужилаштво, полицију, БИА и целокупан репресивни апарат извршне власти да би уништили свакога ко другачије мисли. Злоупотребом медија и финансијске моћи, те ангажовањем подземља ова група даноноћно, фанатично ради на затирању слободне дебате и политичке опозиције“, пише у саопштењу.

Како се додаје, гомила лажних и бесмислених оптужби, које је Вучић изнео на рачун Душана Петровића, слика су и прилика оваквог кабадахијског понашања. „Устав Србије и важни међународни уговори, којима је наша земља приступила, гарантују грађанска и политичка права и слободе, који представљају темеље цивилизованог живота. Вучић и група свакодневно газе ова основна правила. Србију су претворили у каљугу, по којој са задовољством гацају. Последице су несагледиве. Овакво рушилаштво мора бити заустављено“, сматрају у ЗЗС.

Та странка подржава сабирање и заједничко организовање свих политичких снага и грађана, који су спремни да се боре за то да у Србији о јавном животу истински одлучују милиони људи, а не један човек. То је, како наводе, услов да бисмо себи, као грађани Србије, створили прилику за изградњу богатог и слободног живота.

Политички аналитичар Владимир Гоати за наш лист каже да су овакве Вучићеве изјаве само једна од коцкица у већој слагалици која указује на веома лоше односе између политичких актера власти и опозиције.

– Опозиција је поражена и изгубљена, а власт је заиста почела да верује да је незамењива и вечита. Из таквих позиција произилазе веома лоши односи те две стране. То није добро и отежава решавање свих проблема са којима се Србија суочава, укључујући и Косово. Уколико би односи власти и опозиције били добри, онда би се дошло до консензуса, за који сам ја, испоставило се погрешно, очекивао да је могуће постићи, бар око питање Косова које превазилази национално питање – каже Гоати.

Према његовим речима, тај лош однос је постао готово нормалан, и стално постоје обостране оптужбе и осуђивања. Чак, како истиче, не само на нивоу председника државе, министара и лидера опозиције, већ и људи из другог и трећег ешалона политичких структура.

– Нужно је спустити лопту. И тај процес треба да крене од власти. Јер није добар ни за кога, а понајмање за демократску Србију. Не може се тако лако назвати неко лоповом без судске пресуде, поготово ако се неко обогатио у иностранству где постоји уређен правосудни систем – закључује Гоати.

Данас.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Поглавник Вучић: Биће више Хрвата на власти у Србији

5 (2) * Поводом захтева хрватске мањине да више учествује у власти у Србији, Вучић …

Бизговчина преговара осам година и понуда коју ће Србија добити је да је признају шиптарске нарко и терористичке банде

5 (6) Београд је добио одговор на питање — шта добија уколико призна независност Косова? …

Један коментар

 1. Svi na javnoj sceni pokušavaju da zamute potpuno jasnu situaciju. Nema pronalaženja rešenja za KiM. Rešenje je definisano još odavno, rezolucijom 1244 po kojoj je KiM deo Srbije, s tim da ono treba da dobije autonomiju (koju je uzbgred budi rečeno već imalo u SFRJ i kasnije SRJ). To je medjunarodni dokument kog smo svi dužni da se pridržavamo, bez obzira šta o njemu mislimo.

  Medjutim, Zapadu i Albancima se ova rezolucija ne dopada, pa bi hteli da je zaboravimo i damo im više. Mi u principu možemo da razumemo svakog ko hoće više, ali to je sve. Nas ništa ne obavezuje da im na svoju štetu izlazimo u susret. Izlišna je svaka diskusija o kompromisu. Kompromis je već sadržan u rezoluciji 1244. Zapad i Albanci nemaju nikakve šanse da dobiju stvarnu nezavisnost KiMa, jer bi to bio presedan koji ne odgovara takoreći nikom u svetu, ako ne računamo bogataše koji su finansirali terorizam kosovskih Albanaca. I u budućnosti sve će jasnije biti da je nezavisno Kosovo totalni promašaj, sumanuti eksperiment pomahnitalih avanturista poput Bila Klintona, Olbrajtove, Dika Čejnija itd. potpomognutih jednako pomračenim evropskim umovima.

  Budući da im šanse blede na njihove oči, sad strašno žure, angažovali su i kuso i repato da im pomogne u konačnom otcepljenju KiM od Srbije. Svi ti pomagači, uključujući i ovog Goatija i slične aktuelne ili islužene novinare, neke članove SANU, političare iz pozicije i opozicije, kulturne i javne radnike i drug, imaju samo jedan cilj: da podgrevaju temu „traženje rešenja“ za KiM, „kompromis“ sa Albancima itd, mada već postaju smešni sa tolikim insistiranjem na besmislicama. Zapad po svaku cenu pokušava da nam od gotovog posla naprave veresiju, polazeći od iskustva iz prošlosti kad su im je ovakve prljave operacija savršeno uspevale (npr. nametanje Jugoslavije umesto velike Srbije kao nagrade za pobedu u 1. s. ratu i sl.) i donosile im ogromnu krost bez ikakvog troška i napora na njihovoj strani. Što se njima više žuri, Srbija treba da više okleva, da odugovlači i odbija pregovore o KiM.

  Ne dajmo se još jednom prevariti.

  KOSOVO i METOHIJA PRIPADA SRBIJI po Božjim i ljudskim zakonima, po medjunarodnim i domaćim propisima, oduvek je pripadalo i mnogo puta odbranjeno.

  Ovaj bedni pacov na čelu naše države je napravio neki svoj privatni aranžman sa Albancima i Zapadom, prodala mrcina KiM za sitne pare.

  NE DOZVOLIMO MU da krčmi budzašto našu dragocenu imovinu za koju su nam preci vekovima prolivali krv i u koju su utkani mnogi mladi dični životi srpskih heroja.

  Upotrebimo svo svoje znanje i umeće da ga sprečimo u ovom nečasnom poduhvatu. Borimo se svako kako zna i ume.

  Za početak potpišimo narodnu rezoluciju koja je sačinjena na ovim stavovima. Naći ćete je na:

  https://narodnarezolucija.rs

  Možete i da prošetate gradom sa odgovarajućim transparentima, a čini mi se da bi se dobro prodavale i majice i bedževi sa napisima koji pozivaju na odbranu KiM-a, pa preduzimljivi možda mogu i da zarade nešto novca.

  Okupljajte se sa najavom ili bez nje. Pa ne može policija baš sve nas da kontroliše i utera u tor i mora da odustane i od same ideje o tako nečem.

  Žvrljajte grafite po zgradama i pločnicima. Neka mi niko ne priča kako je to ružno. Sve što služi odbrani Srbije je prihvatljivo, čak i lepo.

  Budite ponosni na Srbiju i to demonstrirajte javno. Mi bar imamo na šta biti ponosni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend