KОН: Наћићемо начин да контролишемо славе, као што смо контролисали и оне који долазе у земљу са летовања!
Предраг Кон (Фото Бета/Влада Србије/Слободан Миљевић)

KОН: Наћићемо начин да контролишемо славе, као што смо контролисали и оне који долазе у земљу са летовања!

3
(4)

На констатацију ко ће и како Србима објаснити да не смеју да славе славе, Kон је објаснио да по том питању може да се нађе начин, а као пример је навео управо контролу наших грађана који су се вратили са летовања из ризичних земаља.

Епидемиолог др Предраг Kон изјавио у Јутарњем програму ТВ Прве да не верује да ће се ситуација с коронавирусом ускоро смирити и да ће трајати неколико година.

Према његовим речима, тренутно је 15.000 људи који су се вратили с летовања из земаља које су означене као ризичне због ковида под надзором, а добра ствар у целом том систему је, како каже, што је међу њима нађено и ковид-позитивних људи.

“То је битно не само за сада већ и за касније јер рано откривање инфицираних и стављање у изолацију главни је вид борбе против коронавируса”, рекао је Kон, а на питање има ли довољно инспектора који би могли да контролишу све те људе који су се путем портала е-здравље јавили каже да је то немогуће.

“Међутим, кроз систем који је направљен изводљиво је”, рекао је он.

Говорећи о ситуацији у школама у Србији, али и податку да је више оболелих регистровано у основним а не у средњим школама, Kон каже да је то невероватно. “Мало је вероватно да у средњим школама нема циркулације вируса, у односу на основне. Али то значи да или нису пријављени или да нису препознати случајеви коронавируса, а то значи да нисам сигуран и да поштују мере”, казао је др Kон.

Kада крене епидемја, онда ођедном имамо огроман број заражених, додао је он.

Kомплетан прелазак на онлајн наставу није, према његовим речима, решење, јер одмах иде питање – докле ће то трајати. “А ово ће трајати много дуже, трајаће пар година док се не разреши ова ситуација с короном, ни долазак вакцине није завршен посао”, казао је Kон и рекао да је, по њему, овај систем комбиноване наставе сасвим солидно направљен.

Ипак, додао је да ћемо видети каква ће ситуација бити када почне озбиљно ширење вируса.

Хоће ли то бити трећи талас?

“Ако бисмо ове мере стриктно спроводили и ако тако буде стално, могуће да избегнемо трећи талас, али реалност није таква. Ја не могу да кажем да не очекујемо да у октобру дође до пораста оболерлих”, каже члан Kризног штаба.

“Вирус нам непрекидно показује да не може да се спусти испод 50 новозаражених”, истиче Kон, а на питање да ли онда треба додатно појачати мере, каже да не зна шта бисмо више могли да радимо, јер више од овога не може.

Велики проблем су, објашњава, славља, а на констатацију ко ће и како Србима објаснити да не смеју да славе славе, Kон је објаснио да по том питању може да се нађе начин, а као пример је навео управо контролу наших грађана који су се вратили са летовања из ризичних земаља.

Такође, рекао је Kон веома ризичан период биће прослава Божића и Нове гпдине, када у нашу земљу, традиционално уђе већи број странаца. И тада ће, највероватније, морати да се прати свако ко уђе у земљу, објаснио је Kон.

ИЗВОР: Б92, KЛИX.БА

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Само народи који знају да се боре наћи ће браниоце своје ствари

Само народи који знају да се боре наћи ће браниоце своје ствари

5 (3) Угледни српски академик Часлав Оцић: Катастрофалне последице западне политике према Косову и Метохији …

Момчило Селић: Исмејани Југ

Момчило Селић: Исмејани Југ

5 (3) И у америчком и српском случају фашизам заиста постоји, али га треба тражити …

6 Коментара

  1. drkon i ostali, SJAŠITE NAM VIŠE SA GRBAČE. Jebala vas korona. Hoću da živim, bre, normalno. Pa dva dana, dva dana, samo da ne gledam i ne slušam vas i vaše imbecilne preporuke i naredbe. Nećemo vakcine i ne trošite (i kradete) naše pare na vakcine koje mi nećemo da primimo. Odjebite više kretenčine ružne, glupe i pokvarene!

  2. Za svaki dinar ukraden ili nepotrebno utrošen na bilo šta u vezi sa koronom robijaćete!

  3. Доктор са Чубуре

    Ствари постану јасније када се појасне њихова права значења. Ако се уместо ”дркон” употреби термин ДРАКОН, све долази на своје место – и по Дејвиду Ајку и по досадашњем искуству са дотичним.

  4. Ako ћемо контролисати славе, сбскако трена да исконтролишемо и све јеврејске празнике. На пример јеврејске.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend