KОН ПОНОВО БРИЉИРА: Власта Велисављевић се заштитио вакцином, али је ипак умро од Kороне…

KОН ПОНОВО БРИЉИРА: Власта Велисављевић се заштитио вакцином, али је ипак умро од Kороне…

Глумац Власта Велисављевић недавно је преминуо у 95. години живота од последица корона вируса. И живот славног музичара Зафира Хаџиманова (77) однео је овај вирус, а због ових случајева су људи додатно почели да доводе у питање делотворност вакцине. Због тога је реаговао и Васил Хаџиманов, а доктор Предраг Kон је за РТС објаснио како је могуће да особа која је ревакцинисана умре од ковида-19.

“Прво, у неком закључивању не може се на основу појединачних случајева закључивати нешто опште. Не знам тачно када је добио корону после друге дозе. Може да се деси, ми кад кажемо да је 78 одсто ефикасна вакцина, то значи да 78 одсто ствара антитела, а 22 одсто нема антитела, има неку заштиту, али може доћи до смртних исхода”.

Доктор Kон истиче да појединачне случајеве ипак не треба узимати као мерило.

“Kада масовно то пратите, у Израелу су пратили на преко 500.000 људи, па онда имате мечовану контролу, па пратите једно два месеца шта се дешава код оних који су вакцинисани и који нису вакцинисани, колико се појављују те болести вакцинисаних и невакцинисаних и видите да се 98 одсто мање појављује оболевање код оних који су вакцинисани у односу на оне који нису. На тако масовне бројеве онда имате на крају да вакцина итекако ради. Kада се појединачни случајеви издвајају, поготово када је неко тако вољен као Власта… Јако ми је жао што се то десило, али то не може да се узме као мерило”.

Епидемиолог и члан Kризног штаба је на питање када ћемо видети ефекте вакцинације одговорио да се они већ и виде.

“Ефекти вакцинације се виде, само нису толико јасни. Виде се рецимо у Београду, где је преко 32 одсто одраслог становништва вакцинисано, то је значајан резултат. Види се и када се упореде места која су слична, са различитим обухватом, види се да где је већи обухват долази до заравњења. Ми те резултате већ сада видимо, с тим што једна студија се озбиљно ради и показаће у односу на све вакцине, па онда појединачно. Већ са једном дозом заштита је негде око 80 одсто”, закључио је, пише Мондо.

Извор: Мондо

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Предраг Кон: Увео бих обавезну вакцинацију

Предраг Кон: Увео бих обавезну вакцинацију

„Ови што се сада заражавају то су углавном млађи људи, као на самом почетку епидемије. …

Вучић Меркеловој: Надам се да ће бити реализован и пројекат аутопута Ниш-Приштина

Вучић Меркеловој: Надам се да ће бити реализован и пројекат аутопута Ниш-Приштина

* Председник Србије изразио наду и да ће ситуација дозволити да канцеларка Меркел још једном, …

4 Коментара

  1. Sto ne izvestavaju vakcinaciju poslednjih mesec dana, a pa da 0 sta ima da prenose.. pola sveta nece vise da gnjavi narod anti ljudskim merama ali ovi su izgleda otvorili sirom otvoren konto racun

  2. drkon ladno: “…не може се на основу појединачних случајева закључивати нешто опште”
    Pa, drkone, joda boje, bre! Kako onfs ti na osnovu 0.001% umrlih tvrdiš da je to pandemija? Šta je tebi, joda boje? Jesi li ti šenuo ili ti se pokvarile slušne antene?

  3. Доктор са Чубуре

    По Др Кону од короне умиру и вакцинисани и невакцинисани, а од вакцине нико. Зато слободно могу сви да се вакцинишу, једино не разумем – зашто би то радили?

  4. Ovaj ludjak zaista misli da smo svi mi debilni. Ko jos to moze da izjavi da je covjek primio vakcinu i umro posle toga od Korone. I on da osudju je antivakcinase. Treba njega osuditi na dozivotnu robiju zbog svih lazi kojim je ugrozio hiljade zivota u Srbiji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *