fbpx

„Косово“ поставља „официра за везу“ у Бујановцу

0
(0)

Бујановац — Скупштина, Влада и све институције Косова помоћи ће више него до сада да се брже решавају нагомилани проблеми образовања Албанаца у Бујановцу,Прешеву и Медвеђи.

Ово су, после разговора са политичким представницима Албанаца у Бујановцу, закључили Ваљдет Садику, косовски официр за везу и Наим Хасани председник Комисије за образовање Скупштине Косова.

Схаип Камбери, народни посланик Скупштине Србије каже за Б92 да су он, његов скупштински колега Риза Халими и председник Националног савета Албанаца Јонуз Муслиу, постигли значајан договор са парламентарном делегацијом коју предводе Хасани и Садику.

„У разговору смо добили потврду да ће се Скупштина, Влада и све косовске институције, убудуће више него до сада, непосредно бавити решавањем нагомиланих проблема образовања Албанаца у Прешевској долини. Сагласили смо се да ово питање мора бити предмет бриселског дијалога Приштине и Београда“, каже Камбери.

Он је објаснио да огроман број младих Албанаца, који су се, због природе образовног система, школовали на Косову, годинама трпе зато што службени Београд не признаје косовске дипломе.

Данас, другог дана посете југу Србије, висока парламентарна делегција Косова, о истим питањима разговараће са председницима општина Бујановцац и Прешево, Нагипом Арифијем и Рагмијем Мустафом.

Данас, пре одласка из Бујановца, Наит Хасани и Ваљдет Садику ће, заједно са сарадницима, положити венце на гробницу Ридвана Ћазимија, код Албанаца познатијег као „Командант Леши“, који је погинуо маја 2001. године током сукоба на југу Србије.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Коха: Технички тимови Београда и Приштине у четвртак у Бриселу састављају текст споразума Србије и Косова

3.4 (5) Очекује се да ће коначни споразум између Косова и Србије бити састављен на …

Зоран Чворовић: Генерал под маском или Један доказ континуитета издајничке политике

4.4 (7) Особа од посебног Вучићевог поверења  BBC на српском језику је забележио, између осталог, како током последњих …

8 Коментара

  1. Kosovo Americko djete koje ljulja i pazi Srbija koja nema ni komandanta a ni zamjenika zandarmerije a mislim da nema ni kom. armije jer da ima preuzeli bi vlast a ovaj olos strpali na robiju.

  2. КАДА ИМАШ ГОВНА КОЈА ВОДЕ ДРЖАВУ,КОД НАС ЈЕ СВЕ МОГУЋЕ.

  3. ajde saj dosta ste se reklamirali reagujte picke oloske

  4. kad nam izdajice i keramicari vode zemlju

  5. Ako, kako je krenulo, postaviće oni oficira za vezu i u Nišu i u Vranju . . .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *