fbpx

Крагујевац: Главна аутобуска станица у мраку – немају да плате рачун за струју

0
(0)

Главна аутобуска станица у Крагујевцу од вечерас је у мраку, а тако ће највероватније бити и наредних дана јер „Аутосаобраћај“ нема пара да измири дуговања за утрошену електричну енергију, изјавио је Тањугу директор тог предузећа Срећко Алексић.

„Током ноћи на пероне главне аутобуске станице неће моћи да уђу аутобуси и путници“, рекао је Алексић и додао да ће станица бити отворена током дана, као и да тада неће радити шалтери за продају перонских и аутобуских карти.

Алексић, који је недавно именован за директора „Аутосаобраћаја“ рекао је да је струја искључена због дуга из ранијег периода у износу од око 700.000 динара.

Објашњавајући „да том предузећу раније није могла бити искључена струја јер је „Аутосаобраћај„ био у реструктурирању“ Алексић је рекао „да је недавним усвајањем Закона о предузећима у реструктурирању предузеће постало акционарско друштво, а тиме аутоматски подлеже и наплати рачуна“.

„Због искључивања струје неће радити главна аутобуска станица, једини извор прихода, и уколико у наредних месец дана не нађемо стратешког партнера, предузеће неминовно одлази у стечај“, нагласио Алексић.

Пропадање „Аутосаобраћаја“, најстаријег шумадијског аутобуског превозника, почело је пре деценију и по када су радници своје акције поклонили тадашњем директору Драгану Поповском, који ће касније бити ухапшен. Потом ће се директори смењивати, али ниједан није успео да предузеће постави на „здраве ноге.“

С друге стране, крагујевачка полиција је за неколико година поднела кривичне пријаве против више од 15 особа, од којих је неколико директора, као и против других радника, због сумње да су злоупотребили службени положај и тиме „Аутосаобраћају“ нанели вишемилионску штету.

Директор Поповски коме су радници поклонили акције, ослобођен је оптужби, док су предмети против других директора и других окривљених, још увек у току.

Сва имовина „Аутосаобраћаја“, сем главне аутобуске станице, је раније стављена под хипотеку.

У овом предузећу тренутно има око 170 радника, а још један разлог његовог пропадања је по мишљењу многих Крагујевчана, што се радници у „Аутосаобраћају“, који има чак четири синдиката, нису бавили очувањем свог посла, него политиком и честим штрајковима.

Док су они штрајковали у превоз Крагујевчана укључио се „Вуловић Транспорт“, потом и „Ласта“ којој је поверен и део међуградских линија, а од скора и аутопревозник „Јањушевић“.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Kомпанија Фијат Kрајслер у минусу 1,7 милијарди евра у првом тромесечју

0 (0) Kомпанија Фијат Kрајслер аутомобили пријавила је данас да је у прво тромесечју забележила …

У Крагујевцу потврђен други случај коронавируса

5 (1) КРАГУЈЕВАЦ – У Крагујевцу је потврђен други случај корона вируса код 50-годишњег пацијента …

5 Коментара

  1. Крагујевац се враћа у мрачне деведесете, Томо обасјај то мало светлошћу ЕУропскога пута

  2. Изгледа да ће се фењери опет вратити у моду.

  3. ali se zato naplaćuje peronska karta zar ne?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *