Крагујевац: Радници „Застава оружја“ наставили са штрајком

Крагујевац – У фабрици „Застава оружје“ и данас је одржан једночасовни штрајк упозорења због неиспуњених захтева који су раније упућени руководству фабрике, Министарству одбране и Влади Србије.

Радници су током штрајка, који је трајао од 11 до 12 сати, били на својим радним местима.

Овај вишедневни вид протеста прекинут је прошле седмице због организације протеста који је одржан испред Народне скупштине Србије у Београду, која је по хитном поступку усвојила Закон о наоружању и војној опреми.

Тај закон предвиђа приватизацију фабрика војне индустрије и низ других одредби којима радници нису задовољни.

Радници који штрајкују траже да њихова фабрика буде изузета из свих приватизационих планова, а они да буду изузети из програма умањења зарада.

Они траже и исплату бонуса и боље услове рада.

Надзорни и Извршни одбор фабрике „Застава оружје“ саопштили су да Самостални синдикат у том предузећу одбија да преговара са руководством о захтевима које су навели у одлуци о ступању у штрајк упозорења, и оптужили синдикалце за политичко деловање, које није у корист радника.

Данас.рс

Актуелно

У Икарбусу данас штрајк упозорења

Запослени у Икарбус одржаће данас штрајк упозорења незадовољни кашњењем зарада и функционисањем фабрике. Штрајк упозорења …

Крагујевац: Фијат стао пре рока, радници затечени

Овогодишња производња у компанији Фијат Kрајслер аутомобили окончана је у четвртак вече. Траке су стале …

Један коментар

  1. Радници не схватају да све док ћуте на смрада на челу државе неће бити ништа од њихове будућности, ту све почиње а њихово робовање за сићу и несигурна будућност је само последица њиховог ћутања

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons