fbpx

Критика из Немачке: Британија је мафијашка држава, ЕУ неће ово дуго трпети

0
(0)

Оптужујући Русију за тровање шпијуна Сергеја Скрипаља, Велика Британија искоришћава европску солидарност и понаша се као „мафијашка држава“, рекао је бивши потпредседник ОЕБС-а и бивши секретар немачког Министарства одбране Вили Вимер.

Према Вимеровим речима, понашање Британије у случају „Скрипаљ“ је скандал који представља „велику опасност за међународни мир“.

„Мислим да ову државу можемо да назовемо мафијашком државом јер је понашање Британије у овом случају противно свим европским и међународним правилима и законима“, рекао је Вимер за РТ.

Велика Британија већ има историју ратнохушкачке реторике, рекао је Вимер, подсећајући на одлуку да се крене у рат у Ираку.

„Ми као Европљани имамо искуства с Британцима. Морамо само да се сетимо Тонија Блера. Они лажу од једног рата до другог“, каже Вимер, који је једно време био и немачки министар одбране.

Дугоочекивани Чилкотов извештај, који је објављен 2016, представљао је жестоку критику Блера, наводећи да је намерно пренагласио претњу која долази од ирачког режима и да се ослањао на погрешне обавештајне податке.

„Зато сматрам да би претњу ратом Русији требало посматрати као још једну британску лаж, док год они не почну да се понашају на одговарајући, легалан и међународни начин“, каже Вили Вимер.

Он напомиње да је подршка коју је Велика Британија добила од ЕУ стандардно савезничко понашање, али упозорава да би блок могао да размисли да ли ће тако поступати и убудуће.

„Ако нека земља затражи солидарност и подршку, она ће је и добити, јер организације попут ЕУ и НАТО-а другачије не би функционисале. Британци на челу с владом Терезе Меј сад искоришћавају ову спремност на солидарност која лежи у темељу Европске уније и НАТО-а“, рекао је Вимер.

Спутник

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Британија се “раздружила” од ЕУ – и шта ми можемо из тог примера да научимо?!

4.5 (6) Велика Британија је напустила Европску унију немачког народа. Од добра нико разуман не бежи, …

Након 47 година Велика Британија напустила Европску унију

3 (1) ЛОНДОН – Након 47 година, Велика Британија од поноћи више није чланица ЕУ, и …

Један коментар

  1. Willy Wimmer je jedan od retkih i postenih/bivsih/visoko rangiranih nemackih politicara koji i dan danas javno kritikuje protivpravni, ilegalni i zlocinacki rat Nato-a protiv Srbije, ne stedeci pritom ni ucescce svoje zemlje i EU. On je pre vise godina otvoreno /ali objektivno iz njemu poznatih izvora/izjavio da posle prijema Bugarske i Rumunije 01.01.2007 i Hrvatske 01.07.2103 nijedna zemlja nece biti do 2025 primljena u EU, a da EU i posle tog roka posebno Srbiju ne zeli kao clana te zajednice.
    Willy Wimmer je i dan danas aktivan i jedan glavnih kriticara nemacke vlade a posebno protiv Merkel i njene politike koja vodi ne samo svoju zemlju nego i sve članice i građane EU na put privredne, ekonomske i demografske katastrofe, pa joj je posle izbora u 09/2017, kada je njena partija CDU osvojila 26,3 % i CSU 6,2 % otvoreno i direktno porucio: Kada bi
    Frau Merkel bila jedna Dama od casti i jedna licnost, koja njenu politicku odgovornost ozbiljno shavta , morala bi jos prosle noci da podnese.
    Samo da potsetim nase citaoce da je 24.09.2017 AV666 u isto vreme Mutti Merkal uputio iskrene i srdačne čestitke na izbornoj pobedi /Zato sto je pametan/Pa jos dodao, bez obzira sto je za Merkel samo cestitanje bilo kao sprdnja: „Veliki lideri poznaju se po svojim delima, koja su rezultat marljivosti, odanosti i posvećenosti poslu kojim se bave. Podržani od strane onih koji su im odani i u teškim trenucima, postaju jači i još odlučniji da osvoje bitku za napredak i prosperitet/Auu, bojim se da ga je „Mutti Merkel“ za uvek odkačila/ Ako nije shvatio njenu ignorantnost i odbojnost prilikom prethodnog susreta, sigurno ce imati priliku da se u to uveri 13.04.2018. (Baš me interesuje kako ce on da komentariše taj njegov “iskren i srdačan susret sa „Mutti Merkel“)
    Willy Wimmer i aktuelno kritikuje g-dju Merkel, a posebno njen rusofobni, sa strane nametnuti stav prema Rusiji, i opominje da urazumi svoj ton i politiku prema Rusiji, koji samo steti nemackoj privredi i samom narodu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *