fbpx

Кркобабићу, само да поделиш петокраке и будаке па да запевамо: Друже Ацо…

5
(4)

Милан Kркобабић и академик Драган Шкорић, разговарали су са председником Савеза удружења учесника Омладинске радне акције (ОРА) Србије Момчилом Талијаном о учествовању младих у радним акцијама на пројекту препорода села Србије.

Kркобабић је рекао да „сматра да је у овом моменту упутно да се млади, али и старији ангажују преко радних акција на раду у обнови инфраструктуре, спортских и културних објеката у селима Србије“.

„Млади у градовима нису у позицији да се сретну са вршњацима у селима и виде како изгледа живот на селу“, рекао је Kркобабић.

Додао је да „из тог заједништва очекује оптимизам који ће зауставити нестајање села“.

Талијан је рекао да Савез има 24 удружења и да је недавно уз подршку Владе Србије формирана организација за заштиту и спашавање.

„Истраживање на факултетима и школама је показало да је сваки пети омладинац расположен за учешће у радној акцији, а да је само 16 одсто рекло да се тога треба манути и да је то прошлост, док је око 62 неопредељено, али да би се лобирањем сигурно придобило још њих“, рекао је Талијан.

Истакао је да је обавестио председника Србије Александра Вучића да може да рачуна на акцијаше у најављеним великим инфраструктурним пројектима.

„Знамо да се организујемо, имамо и велике акције, а малих је непрестано, никад нису укинуте“, рекао је Талијан.

Председник Одбора за село у Српској академији наука и уметности Драган Шкорић рекао је да су радне акције васпитале многе генерације.

„Радне акције би мотивисале младе да се помере из кафића, оду у природу и виде лепоте Србије, а можда један број и определи да живи у тим срединама“, рекао је Шкорић.

Аутор: Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Боље да сте јој дали тих 60 милиона за промоцију Хрватске, тако Србији не би направила никакву штету!

0 (0) Влада Србије преусмерила је 60 милиона динара, који су били намењени Републичком фонду …

У Јовањици било и Панонско море, па шта?

4.3 (11) Теме / Оцене: Што зеленије то плива Актер: Ана Брнабић Све оцене актера …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *