Крстимир Пантић Тачијев стипендиста

Крстимир Пантић Тачијев стипендиста

0
(0)

Председник општине Косовска Митровица Крстимир Пантић добио пре 4 године стипендију владе самопрокламованог Косова од 90.000 динара за докторске студије у Београду, пише Прес.

Пантић је пре четири године добио стипендију од Министарства за заједнице и повратак у Влади Косова за докторске студије на Технолошко-металуршком факултету у Београду у износу од 90.000 динара (по тадашњем курсу 1.097 евра), пише овај београдски лист.

Први човек општине Косовска Митровица признао је за Прес да је узео ту стипендију. Он је објаснио да је у тренутку подношења захтева за школарину имао месечна примања од свега 11.000 динара.

– Немам шта да кријем, тражио сам стипендију од тадашњег министра Бобана Станковића због незавидне материјалне ситуације у којој сам се нашао. Примао сам само 11.000 динара од Националне службе за запошљавање и са тим новцем сам могао само да издржавам жену и четворогодишњу ћерку. Нисам имао пара за школарину за докторске студије, рекао је Пантић, али и нагласио да је то било „пре проглашења независности КиМ“.

Пантић тврди да је стипендију добио 8. фебруара, а косовске власти су једнострано прогласиле независност девет дана касније.

– Нисам ни динар примио од Албанаца, то је финансирао Унмик, рекао је Пантић и истакао да од фебруара 2008. године, када је проглашена косовска независност, ни корак није направио ка јужном делу покрајине.

Међутим, у његовом „захтеву за спонзорисање докторских студија“, у који је Прес имао увид, са потписом тадашњег косовског министра за заједнице и повратак Бобана Станковића, наводи се да је Пантић тражио стипендију од Владе Косова као руководилац канцеларије тог министарства.

Пантић је, међутим, како се наводи у том документу новац од косовске владе добио 4. априла, односно, месец и по дана после проглашења независности Косова.

Он је у захтеву написао да очекује да му исплате стипендију јер „никада до сада није користио никакве привилегије“ у том министарству.

 

Пресс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ГЕНЕРАЛ ДИКОВИЋ: Српски војник ће се вратити на Косово, нисмо изгубили рат 1999. године!

ГЕНЕРАЛ ДИКОВИЋ: Српски војник ће се вратити на Косово, нисмо изгубили рат 1999. године!

4.8 (9) НАТО 1999. године није остварио свој циљ – уништење одбрамбених потенцијала Југославије, и …

Грчка де факто признала пропалу нарко-терористичку државу косметских шиптара

Грчка де факто признала пропалу нарко-терористичку државу косметских шиптара

5 (6) Министарка иностраних послова и дијаспоре Косова Доника Гервала и министар иностраних послова Грчке …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend