Хелм

Куран у пламену – исламисти из Босне браћа са нацистима украјинског пука „Азов“

* Млади Бошњаци пожурили су да на Украјинском фронту уђу у заједнички строј са нордијском браћом нацистима, па да мало ратују против Руса а мало да пале и цјепају Куран, баш како и приличи правим савезницима. Јер, крајем априла су у Норвешкој чланови екстремно десничарске организације Стоп исламизацији Норвешке поцијепали примјерак Кур’ана, приведено је десет особа, а уништена су и два полицијска возила. Провокације екстремних десничара током Рамазана са паљењем Кур’ана збиле су се и у Данској и Шведској

* Да би дјеца џихада из Босне прихватила те идеје фанатика Исламске државе и нордијске нацистичке копилади и била спремна да иду „убијати Русе у Украјини“, претходно је морао Алија Изетбеговић, уз подршку Муслиманског братства, СДА и радикалних исламиста, наметнути увјерење младим фанатизованим муслиманима у БиХ да Ислам на Балкану не треба бити вјерски центар, већ центар политичке моћи и да се као политичка моћ и исламска држава треба прелити по читавој Европи

* Западне, НАТО-земље су подржале овај процес јер су видјеле, на његовој површини, спремност муслимана на Балкану и у Босни, прије свега, да се свакодневно, у реалном животу конфронтирају са комшијама Србима, шаљући тиме поруку о властитој спремности за сукобе и са Руским интересом на Балкану те добродошлим америчко-британским покровитељством и лажном заштитом

__________________________________________________________

Аутор: Џевад ГАЛИЈАШЕВИЋ, „Печат“

КАДА се на украјинском фронту, у бази нацистичког пука „Азов“, завијорила застава нацистичког цвијећа из Живиница у Босни, мало ко је очекивао да ће након овог спектакуларног братимљења босанских исламиста, потомака ратника 13. СС Дивизије и унука Бандериних нациста, у Босну и Херцеговину стићи допис из Русије.

Министарство одбране Русије је путем војног аташеа у Москви уручило властима у БиХ допис у коме им дају на знање да је у Украјину, на ратиште, до данас, дошло 167 држављана БиХ те да се 17 вратило, а 24 лица су погинула.

Тако су млади Бошњаци пожурили да на Украјинском фронту уђу у заједнички строј са нордијском браћом нацистима, па да мало ратују против Руса а мало да пале и цјепају Куран, баш како и приличи правим савезницима.

У догађајима који су крајем априла, избили у Норвешкој чланови екстремно десничарске организације Стоп исламизацији Норвешке (СИАН) су поцијепали примјерак Кур’ана, приведено је десет особа, а уништена су и два полицијска возила.

Провокације екстремних десничара током Рамазана, изазване паљењем примјерка Кур’ана у Данској и Шведској, настављене су у Норвешкој.

Лидер СИАН-а Ларс Торсен (Thorsen) објавио је на друштвеним мрежама да је организовао ову акцију да подржиРасмуса Палудана, лидера данске десничарске странке Страм Курс, који је ових дана у Данској и Шведској организовао сличне акције паљења примјерака Кур’ана.

У општем метежу и великом рату, огласила се и Исламска држава – ИСИЛ позивајући борце на освету због убиства њихових лажних халифа, уз поруку да треба користити руску инвазију на Украјину за напад на Европу – открили су нам из АП–Associiated Press – америчке новинске агенције.

ИЗ вијести коју објављује АП, „дознајемо“ да портпарол ИСИЛ-а Абу Омар ал-Мухаџир у аудио поруци позива на освету за смрт Абу Ибрахима ал-Хашимија ал-Курајшија и Шеика ал-Мухаџира Абу Хамзе ал-Курашјија.

Мухаџир је позвао џихадисте да покрену нападе на Европу, изразивши наду да тај сукоб неће стати док не “изгоре крсташи и распадну се њихови територији”.

Затим се осврнуо и на ситуацију у Израелу и сукобе између израелске војске и полиције са Палестинцима:

“Јерусалем се може ослободити од Јевреја само повратком калифата, а не палестинским устанком”.

На радост босанског панисламског подмлатка и СДА, порука која је стигла до Босне носила је радост сазнања да Исламска држава живи и да је способна да врши нападе.

Иначе, у том сумњивом аудио снимку, који је напрасно нестао са интернет платформи и друштвених мрежа, уочљиво је да се ал-Мухаџир обраћа вјерницима и припадницима Исламске државе стандардним тј. модерним дијелектом арапског језика који се користи углавном на Западу.

У свим ранијим обраћањима и писаним саопштењима ИСИЛ-а, Ал-Каиде, Ал-Нусре, ХТС-а, Хамаса па и других терористичких организација насталих на арапском простору, увијек и искључиво је кориштен Класични арапски дијалект – дијалект заснован на језику објаве, Курана, јер је само он разумљив и прихватљив већини муслимана: Перзијског залива, Магреба те Јеменског и Левантинског дијалекта.

Да ли то САД пријете или само плаше Европу терористичким страшилом као што је ИСИЛ, показаће вријеме пред нама, али ништа од тога у Европи, не може се урадити без Босне.

Да би дјеца џихада из Босне прихватила те идеје фанатика Исламске државе и нордијске нацистичке копилади и била спремна да иду „убијати Русе у Украјини“, претходно је морао Алија Изетбеговић, уз подршку Муслиманског братства, СДА и радикалних исламиста, наметнути увјерење младим фанатизованим муслиманима у БиХ да Ислам на Балкану не треба бити вјерски центар, већ центар политичке моћи и да се као политичка моћ и исламска држава треба прелити по читавој Европи.

Може, наравно мирним или насилним акцијама.

Ширење милитантног исламизма, са локација какве су Авганистан, Ирак, Сирија и Саудијска Арабија, у друге дјелове света какав је Балкан – није било случајно.

Оно је дио комплексног пројекта, доброг организовања и издашног финансирања са НАТО Запада, како би своје геополитичке и финансијске интересе освајали и оружијем екстремне идеологије исламизма и фанатизмом џихада.

У погледу Балкана, само Американци, Британци и Французи су у Босни између 1992. и 1998. потрошили неколико милијарди америчких долара на различите исламистичке организације и њихове активности.

Свакако је за ширење милитантног Ислама била и важна обука нарастајућег броја локалних исламских хоџа са Балкана који су вјешто усмјерени и расути широм блискоисточних универзитетских центара и медреса у којим се проповедају најекстремније интерпретације ислама.

Сви лидери балканских милитантних исламистичких покрета – међу којима су и такви појединци као Нусрет Имамовић, хфз. Мухамед Порча, Неџад Балкан, Билал Боснић, Незим Халиловић-Мудерис, Мирсад Омеровић или косовски имами: Идриз Биљбани, Зекерија Ћазими и Љуљзим Кабаши, који су и хапшени због регрутовања младих џихадиста за сиријски и ирачки џихад – прошли су школовање у земљама Блиског Истока, гдје су учили идеологију милитантног исламизма и остварили везе са многим припадницима покрета глобалног џихада.

Ипак, вјероватно најважнији елемент битан за појаву милитантног исламистичког покрета, јесте постојање бар једне самоникле екстремистичке групе, политичке странке и идеологије, која би пригрлила и усвојила иста идеолошка правила фанатика са Блиског истока, да би их кроз дугу владавину наметнула друштву у цјелини, непримјетно га трујући и одвајајући од Европске цивилизације и идентитета.

Западне, НАТО-земље су подржале овај процес јер су видјеле, на његовој површини, спремност муслимана на Балкану и у Босни, прије свега, да се свакодневно, у реалном животу конфронтирају са комшијама Србима, шаљући тиме поруку о властитој спремности за сукобе и са Руским интересом на Балкану те добродошлим америчко-британским покровитељством и лажном заштитом.

Негдје током овог процеса, суочили смо се на примјеру Босне и Бошњака, да кад се ови елементи међусобно измјешају – резултат буде прави геополитички-обавештајни и безбједносни дебакл, који се јасно открио из прегледа низа босанских веза и директног учешћа у организовању и извршењу напада на куле Свјетског трговинског центра, и оног из 1993. те посебно оног из 2001. године.

Исламистичке штеточине, под командом Алије и СДА, са Младим муслиманима, гурнули су Бошњаке у хаос и неизвјесност, па користећи моћ народне већине унутар власти наметали идеје и погледе на заједницу, на идентитет и историју, по узору на османску Турску или вехабијску Саудијску Арабију.

Зато Срби и Хрвати јавно поручују да не желе бити дио друштва и неорганизоване државе која гуши њихова колективна и појединачна права.

Кога, уопште, у таквом развоју прилика може изненадити, одлазак џихадиста из Босне, на украјинско ратиште?!

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Извор
Факти.орг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!