fbpx

Лаж је да је гориво најскупље,битанге и лопови…

0
(0)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да постоји простор да се размотри измена цена дизел горива, али да о томе неће бити речи док се не заврше, како се изразио, насилни протести возача.

„А биће завршени, јер нико неће дозволити насиље“, рекао је Вучић у Новој Пазови и додао да и сам сноси део кривице јер је молио Владу Србије да омогући одржавање тих протеста по улицама.

Каже и да ће држава видети шта може да учини по питању цене дизела, због пољопривредника и превозника пре свега, али да никакве мере неће доносити под притиском улице.

Те протесте, додао је, организују припадници бившег режима, чији председник, Борис Тадић, је у само једном дану повећао акцизе за 54 одсто.

„Вучићу, готов си“ може на изборима, а противзаконитим притисцима неће моћи ништа“, рекао је Вучић новинарима и истакао да је његов посао да осигура сигурност и безбедност свих грађана Србије, а не да на будућност Србије утичу битанге и лопови, власници најскупљих аутомобила који, каже, протесте организују на лажи да Србија има најскупље гориво.

Председник Србије рекао је да је погрешио што је рекао надлежним органима да пусте да се протестује, а догодио се најбруталнији напад на једног грађанина, којем су, уз пребијање, одузели и тробицу са новцем.

У прилог томе да је лаж да је гориво најскупље у Србији, изнео је податке да је бензин скупљи у 26 земаља у Европи, укључујући Албанију, где су ниже и плате и пензије, у Аустрији, Белгији, Хрватској, Кипру, Француској, Словенији, Словачкој, Ирској, Црној Гори, Малти…

Покушај блокаде:Полиција уклонила возила на Газели

Од 40 и више земаља Европе Србија, указао је, има убедљиво најнижу цену електричне енергије, рекао је и навео је пример да је у Македонији и у Босни и Херцеговини од 20 до 22 одсто виша цена струје.

Имамо и најнижу цену хлеба у Европи, рекао је Вучић.

Само у Бугарској је нижа, али су у тој земљи ниже и плате и пензије него у Србији, рекао је, а у Босни и Херцеговини је хлеб скупљи чак 70 одсто него код нас, а скупљи је и у Црној Гори и Македонији, на поример.

Надлежни министар о цени горива на пумпама

Подсетио је да су једног грађанина брутално претукли они који протестују, те оценио да такво насиље није виђено у Србији у последњих 10 година, од убиства Ранка Панића и пребијања Кокезе, иза чега је иначе стајала држава, а иза овог насиља стоје они који би да притисцима изнуде нешто, а при том лажу о ценама бензина у другим земљама.

„Ко сте ви да ограничавате слободу кретања“, запитао је председник Србије и поручио да ће надлежни државни органи предузети мере у складу са законом, јер ником, истиче, није дозвољено да некажњено крши закон.

„Је л’ то будућност Србије?“, запитао је и додао да држава неће дозволити да битанге и лопови „царују“.

Он је показао копију одлуке коју је потписао бивши председник Тадић, којом су акцизе увећане за 54 одсто.

Указао је да за шест претходних горива су акцизе увећане са 0,44 на 0,46 одсто.

Трговачке марже су високе, приметио је, између 18 и 20 одсто и то је простор за разговор државе са њима.

Пробаћемо, рекао је Вучић, нешто да учинимо по пиутању цене дизела, јер је то важно због пољопривредника и превозника, као што ће се покушати нешто и за малинаре, чији протести, истакао је, нису били политички мотивисани.

Али, поновио је, све те мере биће на столу по окончању блокада путева.

Мондо.рс

фото: Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Све ће нас побити: Последњи је час да грађани устану и бране право на живот и слободу, од полуделог Александара Вучића

4.5 (29) Александар Вучић користи сва средства у борби за опстанак на власти. Да би …

ПИО фонд је затворен, а љути грађани прете каменовањем

5 (2) Филијала ПИО фонда у Немањиној улици је затворена и све оне који морају …

Један коментар

  1. Samo neka se on kurči. Budala ništa nije shvatila, tera i dalje po svom, govedo nedokazano. Neće dugo. Raduj se Srbijo njegovoj skoroj propasti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *