Логика будале II

0
(0)

Код Срба постоји нарoдна пословица која каже: „Боље је ћутати и бити сматран будалом него проговорити и одстранити сваку сумњу“. У протеклих десетак дана медијском и политичком сценом Србије прошетало се опет много говорника који су жестоко брабоњали и после чијих брабоњања није остала сумња да је реч о будалама. Што су више говорили од себе су правили веће будале. 

Свим тим будалама, будалицама и будалетинама заједничка је једна ствар на којој су полагали испит за пријем у српски Пантеон будала. Свима њима заместало је присуство америчког амбасадора Скота у просторима Демократске странке и то у изборној ноћи. Нећемо улазити у анализарање да ли је потребно и пожељно присуство амбасадора стране земље у просторијама једне политичке организације и то у моментима док резултати тих избора нису познати. Међутим та будалаштина која је само једна од многих послужила је велеиздајничко-лоповском режиму Александра Вучића да оптужи опозицију и њен заједнички наступ у јавности као дело и пројекат америчког амбасадора којем је циљ рушење са власти Александра Вучића?!

Нико није објаснио зашто би САД преко свог амбасадора рушиле Вучића који је испунио готово све захтеве које су САД и ЕУ пред њега поставиле. Најважнији захтев свакако је било потписивање противуставног и противзаконитог „Бриселског споразума“ са којим је Александар ВУчић де факто и де јуре кренуо у процес укидања српске државе на простору Косова и Метохије починивши при том небројено много кривичних дела за која ће тек одговорати.

Једина ствар који би Американци сасвим сигурно желели је да  режим Александра Вучића ослабе како би га направили тотално марионетским јер је он од свог настанка бар када су САД у питању комплетно клијентелистички. Александар Вучић и напредна банда на власти је Устав, законе и народ који живи у Републици Србији подредила интресима ЕУ и САД. Било да је реч о оним политичким економским, војним… У задњих 15 година нико није за краће време више урадио за стварање независног Косова од Александра Вучића и његовог режима. Нити је ико више урадио да што у краћем року потпише војно-безбедоносне споразуме са НАТО пактом од велеиздајничког режима Александра Вучића.

Закон о раду који је најгори и најрестриктивнији Закон о раду у Европи режим Александра Вuчића донео је на захтев САД чија је привредна комора у Србији чак и учествовала у припреми и писању тог закона. И сад одједанпут главnа марионета САД у Србији постаје мета за смену са власти?!

Док је присуство америчког амбасадора Скота у просторима Демократске странке боло очи јавности готово је незапажено прошла посета личног изасланика Анегеле Меркел Мекалистера Вучићу и његовом кабинету. Откада је света и века лични изасланици шефова држава увек су на вишем нивоу од амабасадора. Дејвид Мекалистер није само лични потрчко Анегеле Меркел већ и високи званичник ЕУ који је читаву изборну ноћ провео у изборном штабу СНС заједно са Александром Вучићем. То Војиславу Шешељу из само њему знаних разлога нимало није засметало али му већ неко време сметају Двери-ДСС на чијој су посланичкој листи између осталих прослављени јунаци и официри са Кошара који су за разлику од лажних црвених војвода  били на ватреној линији где су са главом у торби одбранили земљу од шиптарских терористичких банди. 

Зашто би Американци смењивали Вучића када он још има да одради промену српског Устава како би из њега избацио Косово и Метохију јер је и то један од услова које мора да испуни у процесу тзв. евро-атлантских интеграција. Поред оних послова економског убице а који се тичу продаје Телекома, комадања и продаје ЕПС-а, предаје рудних богатстава, етц. Још само да нам нека будалетина објасни какве то везе Србија има са Атлантиком у који би требало да се интегришемо. 

mekalister-sns (1)

Србија одавно није суверена држава па чак више није ни делимично суверена држава јер је суверенитет од грађана Србије пренет на некакве људе и полутајне и тајне организације за које нико не зна под чијом су контролом. Тај пренос суверенитета је криминалан и велеиздајнички. Обавља се уз помоћ свакодневног гажења Устава, закона, правила и процедура. Од Уставног суда и одбране Устава ма какав он био није остало ништа. Изршна власт је спакова све три гране власти у џеп, корумпирала и уништила их. 

Да ли Александар Вучић уопште зна шта је TRIAS POLITICA и да ли зна да је његова владавина у протекле четири године Србији нананеле такве и толике штете да је то у овом тренутнку готово немерљиво. Да поменемо само штету од милијарду ипо евра која је нaстала јер његов увозни финансијски експерт и геније Лазар Крстић није на време конвертовао доларска дуговања земље у евро па су са растом долара девизни дугови Србије порасли за преко милијарду ипо евра. Да имамо нормалну земљу као што је немамо за такве идиотизме неко би завршио у затвору а неко би успешно завршио и политичку каријеру. Међутим у Србији је опет по старом добром обичају појео вук магарца као што га је крцкао када су у питању идиотски пројекти попут Београда на води, продаје ЈАТ-а Арапима као и продаје пољопривредног земљишта опет тим истим Арапима. Само је на тој разлици у расту долара према евру и вредности задужења Републике Србије  потрта комплета политика штедње која већ неколико година буквално врши криминалну отимачину од пензионера и запослених у јавном сектору. 

Промашени економски и инвестициони пројекти које покреће Алаксандар Вучић Србији су за мање од четири године нанали материјалне штете у вредности од више милијарди евра. Губици његових успешних приватизација и продаја државних фирми странцима мере се исто у милијардама евра. Александар Вучић и СНС се представљају као некаква десница а уствари у Србији спроводе катастрофалну НЕОЛИБЕРАЛНУ концепцију и визију економије. Мада тим опортуним идиотима ништа није страно јер код њих циљ оправдава средства а циљ је веома једноставан. Лично богаћење и ништа више. То лично богаћење је остварено уз политичко, економско и социјално уништење земље и народа. Ту је наравно и болесна жеља са остваривањем политичке моћи али то је већ у домену психопатологије и тиме се овде нећемо бавити.

Србија са тим будалетинама на власти одавно више није европска земља већ је много ближе вредностима, економском, политичком и социјалном статусу какви рецимо постоје у земљама Западне Африке. О томе на жалост мало ко говори јер је јавни простор у Србији загађен и затрован гомилом тешких будалетина а они су ту управо из једног разлога. Захвајући појединим круговима у САД и ЕУ који имају своје пипке свуда па и у Стејту а који знају да нема лакшег и једноставнијег начина на који је могуће уништити једну земљу и народ него да се на њено чело доведу будале и психопате. Нико од њих не може темељније, брже и боље уништити све чега се дохвате.

Тако смо опет у протеклих десетак дана имали прилике да гледамо и слушамо гомилу бескорисних будалетина како се хвале и поносе сопственом глупошћу. Да за крај опет цитирамо чувеног сајџију из филма Балканска правила „Много је будала овде“!

Милинко Милинчић, Србија данас

 

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Јермени: Остали смо сами, ово је највећа издаја у нашој историји

4.7 (11) Ово је национална катастрофа највећих размера, попут геноцида који смо претрпели почетком 20. …

Кон каже да прво ковид вакцином вакцинишу здравствене раднике, војску и полицију…

3.1 (13) ИМАМО Национални институт за имунизацију, то је ново тело које ће бити задужено …

4 Коментара

  1. Odličan tekst! Ima dovoljno materijala i za 3. nastavak!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend