fbpx

Ма пусти ЦИА војводо, него ко ти је из француске амбасаде долазио у кућу 1999. године за време НАТО агресије?

0
(0)

НИЈЕ се уопште постављало питање да ли ће Српска радикална странка подржати Слободана Милошевића у евентуалном другом кругу председничких избора септембра 2000. године, јер смо ми тада са њима били у сукобу. С друге стране, нисмо подржавали ни прозападну багру.

Овако лидер СРС Војислав Шешељ за „Новости“ коментарише наводе из извештаја агента ЦИА током петооктобарских промена, са којег је недавно скинута ознака тајности. У том документу, који је агент послао у централу у САД, каже се да ће радикали и њихов вођа окренути леђа Милошевићу и отказати му подршку, ако буде инсистирао да се одржи други круг председничких избора.

– Не може се ту говорити ни о каквој издаји, јер је Милошевић кренуо у сукоб са нама пре избора. Да би нам напакостили и замутили политичку сцену угурали су на изборну листу Радикалну странку „Никола Пашић“. Они нису имали довољан број потписа и нису могли да учествују на изборима.

Шешељ тврди и да је објављивањем изборних резултата тада пресекла све калкулације.

– СПС је објављивао да Милошевић води, а „досманлије“ нису имали контролоре на многим бирачким местима и нису имали праве резултате. Ми смо имали реалну слику и тачне информације. Коштуница је водио са десет одсто у односу на Милошевића и ми смо то објавили. То је било питање наше части – закључио је први човек радикала.

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Сорошева агентурна мрежа покушава да разбије Демократску странку и Савез за Србију

0 (0) До формалног уједињења Демократске странке, које подразумева и формално гашење Заједно за Србију …

Шешељ брани Јутку, почело суђење за полно узнемираване

5 (1) КРУШЕВАЦ – Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ дошао је у Основни суд …

2 Коментара

  1. Da imamo pameti i da glasamo svi za vojvodu jedini posten politicar mogao je i on da se bogati kao svi ostali dovoljno je pametannarod treba da shvati da nema sposobniu vlasti nego posteni ljudi ovo do danas sve goli lopov.

    • Ivane bogat je on ne budi naivan, vešto skriva. To da je pošten, nije kao i ostali. Poštenje i politika ne idu zajedno. Vredi samo onaj političar koji je doneo koristi Srbiji, ma kakvo njegovo poštenje bilo. Nemamo mi ni jednog političara, to su puki isvršioci briselskih naloga. Da li si ikada čuo od „opozicionara“ da su rekli suštinu tj. da smo kao i sve zemlje u okruženju pod okupacijom SAD i V. Britanije koji se kriju preko Brisela. Nisi zato što nijedan neće sebi da zatvori vrata, čekajući da dodje na vlast i nastavi započeto, sve radi ličnog bogaćenja. Šta kaže Šešelj, nismo bili za „zapadnu bagru“. A sad jesi kad podržavaš SNS, jer Zapad preko njih sprovodi sve ovo, i budi siguran da već imaju drugog igrača kad ovi posustanu. Znaju oni da su Srbi naivni, 17 godina prošlo, a još ništa nisu naučili. Demokratija nije samo izlazak na izbore, ona podrazumeva podelu vlasti a ne uzurpaciju vlasti jednog čoveka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *