Македонска полиција сузавцем и шок-бомбама спречила 400 миграната да пређу границу

0
(0)

МАКЕДОНСКА полиција данас је бибер спрејом, сузавацем и шок бомбама растерала групу од неколико стотина миграната који су покушали да илегално пређу из Грчке у Македонију.

Након што је Македонија одлучила да дозволи прелаз на њену територију само избеглицама са ратом захваћених подручја, из Сирије, Авганистана и Ирака, хиљаде економских миграната из Африке, Пакистана и Бангладеша блокирано је на грчко-македонској граници.

Како би спречиле неконтролисани прилив избеглица из Грчке македонске власти почеле су да подижу жичану ограду на граници са том земљом.

Група од 400 миграната, претежно из Пакистана и Бангладеша, покушала је данас да искористи тачку на којој ограда још није подигнута, како би илегално прешли из Грчке у Македонију.

Грчки министар за избеглице Јоанис Моузалес изјавио је данас да се његова земља налази под огромним притиском појединих европских земаља због мигрантске кризе. Он је додао да Грчкој нису упућене званичне претње европских званичника да ће, уколико не успе да контролише прилив избеглица у ЕУ, бити избачена из Шенгенског споразума.

„Тачно је да поједине чланице ЕУ, које мисле да се прилив избеглица у Европу може контролисати, врше велики притисак на Грчку. Сви морају да схвате да је Грчка само прва станица, врата за улаз у Европу налазе се у Турској. Прилив миграната може се зауставити само у Турској“, изјавио је Моузалас.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

СЕДАМ ВЕЛИКИХ ОПАСНОСТИ ПРЕТИ СРБИЈИ ОД МИГРАНАТА: Ко их усмерава према нашој земљи? (видео)

4.3 (6) Србија вреба седам великих опасности због тога што допушта несметан пролаз мигрантима, а …

Јеремић: Главна сврха “мини Шенгена” је ефикасно прихватање миграната

5 (5) Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да је главна сврха такозваног „мини …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend