Медијима који су заборавили на новинарску етику – Чланови „Српске листе“ НИСУ представници српског народа на КиМ

Медијима који су заборавили на новинарску етику – Чланови „Српске листе“ НИСУ представници српског народа на КиМ

0
(0)

Инсистирамо на објективном сагледавању ствари и извештавању медија, како Срби на Косову и Метохији, али и у остатку Србије, не би у овом тренутку били заведени и да не би немо посматрали недела неколицине нелегитимних и лажних „представника Срба“ који својим криминалним понашањем наносе огромну штету са несагледивим последицама по народ и државу. Мотивисани жељом да до тога заиста дође, указујемо на реалност каква заправо јесте и разлоге да она буде приказана објективно.

Вест да ће се Срби – иначе представници не народа, како се лажно издају, већ за сада владајуће странке у Србији, СНС, и заступници интереса албанских сепаратиста – поново вратити у скупштинске клупе тзв „републике Косово“, српском народу на Косову и Метохији шаље јак сигнал да му опстанак ускоро неће више бити могућ.

Њиховим присуством у тој квази-институцији, једино се може добити на убеђујућем плурализму приликом расправе, јер својом бројношћу они не могу да надгласају ништа и никога, и одлука ће бити проглашена регуларном јер су и они учествовали у њеном доношењу. Тако ће бити омогућено оснивање тзв. „војске Косова“ која своје корене вуче директно из терористичких формација из периода рата на Косову и Метохији а чији се учесници налазе на њеном челу и директни су починиоци свирепих злочина над Србима.

Да иоле постоји жеља да се то спречи, ови лажни представници требало би да учине само једну ствар – да иступе из квази-институција и оставе Албанце да једнострано доносе одлуке које у том случају не би имале никакав легитимитет ни правну тежину, а коју ће им једино, понављамо, донети присуство Срба на тим расправама. Дакле спречавање оснивања такозване „војске Косова“ је више него једноставно, ако се то жели!

Свој повратак правдају „досадашњим потпуним одсуством конструктивности косовских институција када је реч о проблемима и интересима српског народа“. Правилно говорећи ово значи да се они жале на недовољну успешност квази-институција шиптарских сепаратиста чије је деловање довело до готово потпуног истребљења српског народа и трагова његовог постојања са простора Косова и Метохије! Њихово напуштање је управо оно што је потребно чинити како би те лажне институције и пропале! Овим доказују да ће заправо радити на њиховом пуном оснаживању и легитимитету. Још као основни повод за повратак наводе рад на оснивању „Заједнице српских општина“ која ће бити још једна институција такозване „републике Косово“. Након помоћи у оснивању „војске“, оснивањем ЗСО ће у потпуности бити заокружена зависност српског деловања управо од квазиинституција албанских сепаратиста што ће представљати крунски акт у прекиду утицаја свог главног града – Београда и потпуном потчињавању квази-систему сепаратиста са КиМ.

Једино исправно понашање које би произашло из позитивних правних прописа било би проглашавање окупације, и подизање борбене готовости на виши ниво услед више него јасне угрожене безбедности народа и државног интегритета.

У овоме учешће имају сви, од актуелног премијера Александра Вучића, за кога постоје утемељени докази да води ову погубну трговину политичким интересима, преко председника Србије Томислава Николића, директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића, целокупног чланства странке СНС као владајуће и свих њених коалициних партнера, те министара, посланика, судија Уставног суда и челника свих других важнијих државних институција који све ово налажу, координишу, спроводе или прећутно посматрају.

Српски медији су у законској али и моралној обавези да обелодане трговину политичким интересима на штету државних интереса, живота и судбине Срба са Косова и Метохије. Огромна одоворност лежи и на водећим људима безбедносних структура Србије као и правосудним органима који су то већ до сада морали да спрече и санкционишу, будући да се Устав Србије константно крши још од започињања Бриселског дијалога а данас видимо да то достиже размере тоталне катастрофе.

Неопходно је опоменути представнике медија у Србији на хитан повратак новинарској етици и реалном извештавању о догађајима везаним за КиМ у чему могу почети од правилног називања чланова „Српске листе“ лажним и нелегитимним представницима српског народа. Ти људи су заправо починиоци најтежих кривичних дела за која су прецизно запрећене казне Кривичним законом Републике Србије, која се односе на угрожавање територијалног интегритета, суверенитета, безбедности народа, признање окупације и капитулације, што они све чине од првог дана свог именовања. То не би било могуће да иза таквих одлука не стоје представници медија који искривљеним приказивањем стварају погрешан утисак у јавности, саучествујући у злочинима који се одвијају. То да ли се неки медиј финансира из буџета Републике Србије, од домаћих компанија и привредника, страних корпорација или неких других интересних група јавних или анонимних – потпуно је свеједно и апсолутно их не може аболирати од кривице коју стичу свесним саучесништвом у злочиначком подухвату из одредби Кривичног закона које смо раније поменули.

Сведоци смо да се за неколико деценија стање у држави променило од поштовања закона до утркивања у његовом кршењу. Такво нездраво стање неће моћи да потраје још дуго и сасвим је извесно да ће проћи много мање времена, посебно имајући у виду текуће геополитичке промене у свету, када ће се закон поново морати поштовати а они који данас чине недела у супротности са њим, бити изведени пред лице правде и најстрожије кажњени за сву почињену издају која знатно добија на тежини са њиховим истрајавањем у томе.

28.03.2017.

Неформално Удружење грађана новинара Србије
са седиштем на Косову и Метохији

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Брисел тајмс: У Србији је типичан ауторитарни режим

Брисел тајмс: У Србији је типичан ауторитарни режим

4.9 (9) Белгијски Брисел тајмс објавио је репортажу о Србији у ванредном стању уз навод …

Kако је Српска листа доспела у нову косовску владу Аљбина Куртија

Kако је Српска листа доспела у нову косовску владу Аљбина Куртија

5 (6) Упркос криминалним везама, сумњама да застрашује бираче, потерници против њеног потпредседника Милана Радоичића, …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend