Насловна / Србија / Хроника / Мештани Раките престрављени због ЏИПА СА БГ ТАБЛИЦАМА: Двојица иду селом са бејзбол палицама!
Мештани Раките престрављени због ЏИПА СА БГ ТАБЛИЦАМА: Двојица иду селом са бејзбол палицама! 1

Мештани Раките престрављени због ЏИПА СА БГ ТАБЛИЦАМА: Двојица иду селом са бејзбол палицама!

„У Ракити више самостално нико не може да се креће. Људи су уплашени од кад се појавио тај џип београдских регистарских ознака, нико више не иде сам чак ни колима. Чуо сам да су ме у понедељак тражили свуда по селу и околини па сам пријавио полицији да ми је угрожена безбедност“.

Овако говори Десимир Стојанов Деско, председник месне заједнице у овом некад мирном сеоцету код Бабушнице, које је претворено у зону сукоба од када је почела изградања мале хидроелектране (МХЕ) на Ракитској реци.

Мештани Раките и активисти Покрета „Одбранимо реке Старе планине“ (ОРСП) противе се изградњи МХЕ, а због сукоба са инвеститором и обезеђењем, до сада је подношено више пријава на обе стране.

Ситуација је кулминирала опет у понедељак, када су га, како тврди Деско, двојица мушкараца у џипу тражила по селу, вероватно у намери, како каже, да се разрачунају са њим, због чега је затражио заштиту полиције.

Kао даље прича, једна жена, када је прошла поред њих, чула је како неког извештавају: „Ма није ту Деско, отишао је негде“.

– Kоме су давали извештај не знам. Од мештана више нико не иде пешке сам, а ни у колима. Полиција дежура, треба данас да се нађем са начелником полиције из Бабушнице и Пирота да га известим шта се догађа. Пријавио сам да ме траже у континуитету и да је моја безбедност угрожена – прича Деско који предводи мештане у борби против изградње МХЕ.

„Имали су и бејзбол палице“

Деско каже да га двојица мушкараца нису нашла тог дана, али да у целој збрци налетели на мештанина Д.Д. који је шетао пса, кога су напали.

– Имали су бејзбол палице. Нису могли да му приђу због кучета, али чим се окренуо, гађали су га три пута каменом. Пао је са пута на страну и побегао, једва је спасио живу главу. Тражићу од полиције да ме заштите, и ако је икако могуће да се ти људи удаље из Раките – вели Деско.

Он наводи да радови на изградњи МХЕ опет трају пуном паром.

– Инвеститор је имао забрану од 19. новембра, али се о то оглушио, а од 25. му је та забрана ваљда и скинута и недељу дана ради. Спрема за бетонажу, држава ништа не реагује, ми смо немоћни – очајан је Деско.

Покушали смо да добијемо и коментар инвеститора, али се на број телефона, на адреси у Београду на којој је регистровано предузеће, нико није јављао.

„Блиц“ је пиротској полицији упутио допис са питањима да ли су расветлили последњи инцидент и да ли су против неког поднете пријаве, али и да ли је расветљен претходни случај од 10. новембра када је напад пријавио мештанин Драган Илијев.

Тужилаштво се изјаснило да “нема елемената кривичног дела”.

Eспресо.рс

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Макронов режим превентивно похапсио 165 људи, 7.500 полицајаца тукли све редом! 11

Макронов режим превентивно похапсио 165 људи, 7.500 полицајаца тукли све редом!

* Новинарка руске новинске агенције РИА Новости Викторија Иванова задобила неколико удараца пендреком по глави …

Мештани Раките одбранили реку! 13

Мештани Раките одбранили реку!

Село Ракита, које су његови мештани називали „епицентром неправде“ борећи се с инвеститором који је …

4 Коментара

  1. jebo li im balkanski hitler mater, zar nemaste sekirice, asove il motorne testerice.

  2. Они палице, ви мотике и будаке. Џип запалите молотовљевим коктелом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *