fbpx

Мигранти, војни обвезници, се смештају по Србији! – Синиша Тодоровић (видео)

5
(2)

Због наглог и неконтролисаног прилива илегалних миграната, забринути грађани Сомбора су организовали мирне протесте и захтевали реакције свих надлежних органа, те доношење системских решења мигрантског проблема.

У Сомбору постоји прихватни центар за мигранте у коме има нешто мање од 100 лица, махом породица с децом и они не представљају проблем. Узнемирење грађана је резултат доласка великог броја миграната без дозволе боравка и због чињенице да се ради искључиво о мушкарцима војничке доби.

Под притиском грађана, полиција је, у сарадњи с комесаријатом, одвезла њих 700. Локална самоуправа, покрајинска и државна власт нису реаговале на захтеве, како би се системски обезбедила заштита личне и имовинске сигурности грађана. У отвореном писму председнику Србије, подсетивши га на чињеницу да је народ његов послодавац, наш гост, Синиша Тодоровић захтевао је одговор о броју и структури миграната у Србији (старост, пол, земља порекла, породични статус), такође да грађани буду обавештени да ли је извршена поуздана идентификација мигрантске популације, њихова безбедносна провера и здравствена контрола, као и да обавести грађане о свим одлукама државе у вези пријема, боравка и потенцијалног насељавања миграната у Србију.

У захтеву је такође тражено да се народ упозна о плановима миграната који се налазе у Србији у вези с њиховим даљим кретањем и, последично, о динамици затварања прихватних центара.

Српски народ је познат по хуманости, али она не сме да се злоупотреби како би се угрожавала безбедност грађана и мењала демографска структура српског друштва и идентитет српског народа.

Док Грчка смањује мигрантски притисак, председник Србије доноси одлуку да прими део миграната из те земље, уз објашњење да се ради само о деци.

Свакако да треба помоћи деци, али то не сме бити изговор за масован прилив нових миграната свих узраста.

То је разлог више да народ добије информације о структури мигрантске популације, укључивши и ону која ће доћи из Грчке.

Тодоровић је изразио узнемиреност поводом чињенице да нова законска решења о социјалним доприносима предвиђају смањење пореског оптерећења рада, за новонасељене раднике у Србији, у износу од 70%.

То јасно указује на намеру власти да стимулише запошљавање миграната и њихово насељавање.

Када ће председник да нам достави прецизне податке о броју миграната у Србији

„Треба имати на уму узроке организованих мигрантских кретања која извесно чине део глобалистичке агенде измене демографске слике европског континента и идентитета европских народа, укључив и српског.“ Каже Тодоровић и додаје: „Повереница за заштиту равноправности предлаже државним органима да испитају уставност и законитост протеста грађана и организација против промигрантске политике која узнемирава српски народ. То је очигледан покушај притиска на државне органе с циљем забране сваког реаговања грађана на наведене проблеме. Штавише, изашла је изван оквира својих овлашћења и предложила насељавање миграната у слабије насељене крајеве Србије.“

О домаћој економској ситуацији Тодоровић каже: „Сведоци смо хвалоспева председника Србије и његових сарадника о тзв. златном добу српске економије. То је једна од највећих обмана српског грађанства, јер се ради о статистичким манипулацијама, полуинформацијама и дезинформацијама. Наиме, целовит и објективан приказ стања српске економије захтева анализу свих макроекономских показатеља, а не само појединих. Србија је у последњих седам година на зачељу економија земаља централне и источне Европе. Србији је неопходан нови економски модел.“

Хронограф.нет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Преговори о чланству Србије у ЕУ нису приоритет немачког председавања: Поглавља на маргини

5 (3) ПРОШИРЕЊЕ ЕУ и преговори о придруживању са земљама Западног Балкана остаће у запећку …

Небојша Зеленовић и Саша Пауновић у „Прессингу“; Власт спустила број заражених како би се одржали избори (видео)

0 (0) Досадашњи градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и досадашњи председник општине Параћин Саша Пауновић изјавили …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *