Мило Ломпар: Режими у Београду и Подгорици делују у најдубљој сагласности (видео)

4.6
(10)

Гост Славија инфо ТВ био је проф. др Мило Ломпар, редовни професор Филолошког факултета у Београду.

У оквиру главне теме професор Ломпар је разобличио биће СНС-а, лик и дело вође напредњака Александра Вучића и другосрбијански правац политичке мисли, указавши на суштинску повезаност идеологије Друге Србије и политике напредњака у пракси. Мило Ломпар закључује: „Под бирачким телом национално оријентисаних бирача, спроводи се другосрбијанска политика, као дубоко антидемократска и антинационална политика.“ Највећи другосрбијански заступник је актуелна власт!

Мило Ломпар препознаје и наводи бројне примере примене елемената идеологије глобализма и уочава фаворизовање у државној администрацији и академским круговима кадра који је заступник те идеологије, тј. припадника невладине другосрбијанске квази интелигенције. Соња Лихт била је саветница Бориса Тадића, а сада је и Александра Вучића, коме је узор државнички Тони Блер, наводи и упозорава професор Ломпар.

На почетку емисије, Ломпар тумачи одредницу из свога последњег дела под називом Слобода и истина, у коме је председника Србије дефинисао као главног злог кловна наше стварности. Врхунском интелектуалном проницљивошћу Мило Ломпар је изобличио бројне обмане Александра Вучића, попут истицања националне слабости, позивања на гледање у будућност и става да је Косовски завет губитнички, да се слави пораз и да га се као таквог српски народ треба одрећи.

Гост говори о техникама медијске манипулације напредњачке власти, потпуно их разоткривши. Читава емисија прожета је освртима на стање и актуелна дешавања у Црној Гори, а Ломпар закључује, да режими у Београду и Подгорици делују у најдубљој сагласности.

Гост сматра да је кључно настојање напредњачке власти спречити формирање озбиљне националне алтернативе. Ломпар не види разлику између политике СНС-а и ДС-а, јер према његовом мишљењу и једни и други спроводе политику у складу са начелима невладиних организација, које су стециште другосрбијанаца и према томе заступници њихове идеологије. Чланови Савеза за Србију прозивају режим Александра Вучића да је ауторитаран, криминалан и недемократски, а не оспоравају његову спољну политику, сем Двери које гласно протестују против комплетне политике СНС-а,  констатује Ломпар.

Гост критикује постојећу националну интелигенцију, изневши своју поделу постојећих интелигенција и из њих извирућих политичких мисли.

Стање ствари

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

У трци за патријарха 15 кандидата: Вучић „ровари“ преко Селаковића

4.8 (10) Нови 46. поглавар СПЦ требало би да буде изабран у уставном року од …

Професор Чворовић открио све о избору новог патријарха: Ево шта спрема Вучић (видео)

5 (3) Гост Дејана Петра Златановића у емисији „Интервју“ на јутјуб каналу „Центар-Србин.инфо“ био је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend