уторак , октобар 24 2017

Министарство финансија пред изборе помогло коалицију ДС иако она то није тражила

КАКО је Вучић финансијски помогао „омражену” Демократску странку у прошлогодишњој изборној кампањи – био би можда таблоидни почетак једне занимљиве приче о томе како могу да погреше чувари државне касе.

Приче у којој, према расположивим подацима, никакву улогу нема премијер Вучић, него Министарство финансија, а и ДС је „споредан лик”. Ипак, вреди је испричати, већ и због тога што смо пред вратима нове изборне кампање, а и као опомену онима који брину о новцу свих грађана, да убудуће буду пажљивији.

Агенција за борбу против корупције, међутим, цени да је реч о битној неправилности при расподели средстава из јавних извора за покриће трошкова изборне кампање, због које је обавестила Државну ревизорску институцију „ради поступања из њихове надлежности”.

Реч је о томе да је Министарство финансија Душана Вујовића прошле године уплатило 5.806.500 динара коалицији „За праведну Србију – Демократска странка, Демократски савез Хрвата у Војводини, Нова странка и Заједно за Србију”, иако та изборна листа није дала изјаву о коришћењу средстава из јавних извора, односно није положила изборно јемство.

То је, иначе, први део новца из републичког буџета који се дели у једнаким износима свим изборним листама које дају изјаву да желе да користе та средства и положе јемство.

Политика

Актуелно

Где су два видео снимка напада Андреја Вучића на жандармерију која је противзаконито запленила ВБА?

Настављено је суђење жандармима који се терете за напад на браћу председника Србије и градоначелника …

Двострука ликвидација у Београду: Пуцали са скутера и побегли

Две особе убијене су у пуцњави код Трошарине у београдском насељу Вождовац до које је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons