Министарство финансија пред изборе помогло коалицију ДС иако она то није тражила

КАКО је Вучић финансијски помогао „омражену” Демократску странку у прошлогодишњој изборној кампањи – био би можда таблоидни почетак једне занимљиве приче о томе како могу да погреше чувари државне касе.

Приче у којој, према расположивим подацима, никакву улогу нема премијер Вучић, него Министарство финансија, а и ДС је „споредан лик”. Ипак, вреди је испричати, већ и због тога што смо пред вратима нове изборне кампање, а и као опомену онима који брину о новцу свих грађана, да убудуће буду пажљивији.

Агенција за борбу против корупције, међутим, цени да је реч о битној неправилности при расподели средстава из јавних извора за покриће трошкова изборне кампање, због које је обавестила Државну ревизорску институцију „ради поступања из њихове надлежности”.

Реч је о томе да је Министарство финансија Душана Вујовића прошле године уплатило 5.806.500 динара коалицији „За праведну Србију – Демократска странка, Демократски савез Хрвата у Војводини, Нова странка и Заједно за Србију”, иако та изборна листа није дала изјаву о коришћењу средстава из јавних извора, односно није положила изборно јемство.

То је, иначе, први део новца из републичког буџета који се дели у једнаким износима свим изборним листама које дају изјаву да желе да користе та средства и положе јемство.

Политика

Актуелно

Телевизија Царьград раскринкала београдског политиколога Душана Јањића

Руска телевизија тврди да експерт Душан Јањић покушава да створи конфликт на Балкану, користећи руске …

У понедељак наставак суђења за убиство новинара Славка Ћурувије

Суђење оптуженима за убиство новинара Славка Ћурувије заказано је за сутра, у понедељак, у Специјалном …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons

Поштовани читаоци,

Помозите рад нашег сајта тако што ћете нас лајкнути, твитнути, плуснути! Хвала!