На свака три Британца умрла са короном – по два умрла због карантина

5
(1)

* До почетка маја, у Британији умрло 16.000 људи који нису могли да добију одговарајући лекарски третман, док је 6.000 преминуло јер се нису јавили лекару из страха да се не заразе вирусом корона

* Преминуло још 10.000 људи који су отпуштени из болница током пандемије

____________________________________________________________________

Карантин уведен због вируса корона убио је на хиљаде људи који нису могли да дођу до медицинске помоћи или су избегавали да оду у здравствене установе плашећи се заразе, открио је званични документ британске владе.

Од вируса корона, према званичним подацима, преминуло је 46.000 људи у Великој Британији. Међутим, последице карантина који је уведен како би било спречено ширење епидемије такође су драматичне, показује документ владине Научне саветничке групе за хитне случајеве.

Према тим подацима, на три смрти од вируса корона, долазе две проузроковане последицама карантина, преноси британски Телеграф.

До почетка маја, како се наводи, у Британији је умрло 16.000 људи који нису могли да добију одговарајући лекарски третман, док је 6.000 преминуло јер се нису јавили лекару из страха да се не заразе вирусом корона.

Подаци Министарства здравља и Националног статистичког бироа показују да је преминуло и 10.000 људи који су отпуштени из болница током пандемије.

Саветничко тело британске владе прогнозира да би још 26.000 људи могло да изгуби живот у наредним месецима због мера карантина и рестрикција у здравству.

Као позитивна страна карантина у документу се наводи то што је, захваљујући њему, сачувано 2.500 живота који би били изгубљени као последица удеса, загађења и других узрока.

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Кинези забранили СЗО да истражи порекло Цовид-19!

5 (3) Тиму Светске здравствене организације који је требало да истражи порекло Цовид-19 у Вухану …

Тиодоровић: Мере ће важити до септембра, октобра

3.7 (3) Епидемиолог Бранислав Тиодоровић изјавио је да ћемо мера морати да се придржавамо до …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend