Најновије информације о афери „Јовањица“: Нарко дилер Колувија спонзор БИА?! (видео)

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић на данашњој конференцији за медије, поводом најновијих сазнања о случају “Јовањица”, затражио је да се испита да ли је Предраг Колувија, власник имања на коме је крајем 2019. године заплењено скоро четири тоне опојне дроге, био спонзор Безбедносно-информативне агенције (БИА). Алексић је најпре изјавио да би требало саслушати Мирка Шкера, који је у тренутку хапшења Колувије био шеф центра БИА за град Београд, те да се испита да ли је тачно да се власник “Јовањице” позивао на њега приликом привођења.
Алексић је и раније говорио о сазнањима које се тичу „Јовањице“, а на данашњој конферекцији изјавио је да је неспорно утврђено током претходног периода да је „Јовањица“ државни пројекат.

„То да је „Јовањица“ државни пројакат, мислим да то није спорно. Ја ћу поново позвати председника Србије Александра Вучића, а који је на РТС-у говорио да је спреман да одговара на питања било кога из опозиције везаних за „Јовањицу“. Ја сам спреман, само нека каже термин“, рекао је Алексић.

Он је потом изнео најновија сазнања у вези са „Јовањицом“, рекавши да је на седници Савета за безбедност, на којој су Вучић и шеф БИА Братислав Гашић најавили обрачун с мафијом, био и Мирко Шкеро, који се доводи у везу са оптуженим Предрагом Колувијом.

„Александар Вучић и шеф БИА Братислав Гашић, када су најавили обрачун с мафијом, требало је да крену управо од БИА. Један од људи који се доводи у везу са „Јовањицом“ био је на колегијуму БИА, Мирко Шкеро. Председник државе није кренуо од БИА, па ћу поставити неколико питања председнику: Да ли је Колувија, у тренутку хапшења, писао поруке и звао Мирка Шкера, који је тада био шеф центра БИА за град Београд? Да ли се позивао на њега и која је улога Шкера? Ухапшени припадник БИА Александар Тошић је тврдио да га је на имање послао управо Мирко Шкеро, као њихов надређени у БИА“, рекао је Алексић и додао:

„Да ли је он тај који је требало да заустави цурење информација, а како су у групи, коју су назвали „Савет за безедност“ писали припадници служби за безбедност Србије, а који су штитили Предрага Колувију и производњу марихуане. У тој групи су написали: „Медији су сада најважнији, да не оде вест о хапшењу, војне службе и БИА могу то да зауставе“, написао је Радован Бојовић, припадник МУП. Да ли се то односило управо на Мирка Шкера и да ли је он био тај који је требало то даље да заустави“, рекао је Алексић.

Он је потом истакао и да је Колувија опремио два центра БИА.

„Како је могуће да је Предраг Колувија опремио два центра БИА, а да то нису знали Мирко Шкеро и Братислав Гашић? Да ли су они били упознати са тиме ко је Предраг Колувија и откуд он у клубу спонзора Безбедносно-информативне агенције?“, рекао је политичар и додао:

„Поставља се питање зашто Шкеро није саслушан, ко га штити? Да ли је Мирко Шкеро први на списку који треба да се нађе у оптужници „Јовањицу 3″, ако јесте – сигурно није једини. Да ли он мост који води до врха државе и до врха политичких структура који су били укључени у овај случај“, рекао је он.

Он је потом упитао да ли је директор БИА Гашић способан да брине о безбедности грађана Србије, ако се овакве ствари дешавају у Безбедносно-информативног агенцији.

„Где је његова одговорност? Хоће ли да сноси неку одговорност, пошто је у афери хеликоптер није било?“, упитао је Алексић и додао:

„Случај „Јовањица“ неће стати док се не открију политички налогодавци из врха државе. У овом моменту знамо ко су били произвођачи, ко је био прстен заштите, остају још само они главни, а то су налогодавци. Можда ових дана, конкретно јуче, ова иницијатива коју покрећу локални одбори Српске напредне странке (СНС) за смену актуелног министра одбране, а министра полиције у тренутку пада Јовањице, имају везе с тим“, рекао је он.

Извор: nova.rs, Srbin.info

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Сви одборници СНС гласали против помоћи породиљама и породицама са децом

Сви одборници СНС гласали против помоћи породиљама и породицама са децом

Одборници СО Врбас су на деветој седници, почетком септембра на дневном реду имали измене и …

„Наслеђе Ангеле Меркел су корумпирани и ауторитарни режими на Балкану“

„Наслеђе Ангеле Меркел су корумпирани и ауторитарни режими на Балкану“

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић изјавио је данас да је наслеђе немачке канцеларке Ангеле Меркел, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *