Напредни ЛОПОВСКИ РЕЖИМ окренуо очи од гладних

Радници Гоше из Смедеревске Паланке због неисплаћених зарада штрајкују од 27. марта, а јуче су дошли пред зграду Владе Србије у Београду.

Они су изнели захтеве да држава ступи у контакт с власником фабрике ради исплате петнаестак заосталих зарада. Међутим, све је деловало као узалудан посао јер се ни после три сата нико из Владе није удостојио да разговара с њима, а и премијерка Ана Брнабић раније је рекла да не зна шта више може да учини за Гошу. Председник Штрајкачког одбора Гоше Милан Вујичић није имао куд него да најави нови долазак пред Владу.

Уз 200 радника Гоше демонстрирале су групе за побољшање радничких права и противника политике власти. Вијориле су се и заставе Индустрије мотора и трактора Раковица, која је угашена пре две године.

– Ни динара нисмо примили три месеца. Немамо више ни за хлеб – причали су огорчени радници Гоше под транспарентима „Вратићемо отето“, „Фабрике радницима“, „Нећемо да будемо јефтина радна снага“…

Вујачић од владе очекује да спасе Гошу као што је многе приватне фирме. Он каже да је у Министарству привреде добијао само празна обећања.

– Апсурд је да ни директор Гоше никад није видео новог газду већ комуницира с њим преко адвокатске канцеларије. Он нам каже да радимо и зарадимо, а ми да исплате оно што смо већ зарадили – казао је Вујачић, који пита ко је омогућио словачком тајкуну да на име неплаћања дажбина украде грађанима седм милиона евра и побегне из Србије.

Д. Декић – Вести

Актуелно

Србија плаћа милионске пенале: Зашто режимски идиоти не користе новац?

Београд — А док нас ММФ позива на штедњу, држава Србија годишње плаћа милионе евра …

Убили Азотару и отпустили 900 радника да би могли да увозе из Хрватске и Мађарске

Тако су га поново добро оправили да је то чудо. 900 радника остаје без босла …

Један коментар

  1. Izgleda da je AV lično novi vlasnik Goše, čim toliko odbijaju da utiču na rešavanje ovog problema. Ne bi to bila prva firma koju je on upropastio pa kupio, pa do kraja upropastio.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons