ПОЛИЦИЈА ОБЕЗБЕЂУЈЕ СКУПОВЕ
Из Управе полиције претходно су саопштили да ће обезбеђивати све скупове који буду уредно пријављени, а како се наводи, није дозвољена литија у Бијелом Пољу, јер није благовремено пријављена.Свештенство Саборног храма и Црквене општине Никшић раније данас је саопштило да су се на време обратили Управи полиције у Никшићу и са њима обавили састанак око организовања литије, али да нису добили одобрење на време.

Међутим, грађани Никшића су након молебна самоиницијативно кренули у протестну шетњу, опширније прочитајте ОВДЕ.

Литија у знак протеста против Закона о слободи вероисповести одржава се вечерас и у Будви, а свештеник Митрополије црногорско-приморске (МЦП) Борис Радовић позвао је вернике да се не окупе у броју већем од 200, а да остали оду кућама.

Молитвене литије, које организује СПЦ у Црној Гори поводом усвајања спорног Закона о слободи вероисповести, вечерас од 20 сати се одржавају у Подгорици, Бару, Старом Бару, Сутомору и Вирпазару, Будви и Даниловграду.

 
ПРВА ЛИТИЈА КРЕНУЛА У БЕРАНАМА
 

Прва литија у Црној Гори, кренула је данас око 18 часова у Беранама. Верници су се окупили испред храма Светог Симеона Мироточивог, а ишли су према 3 километара удаљеном манастиру Ђурђеви ступови. Крсни ход протекао је у складу са прописима, а око 200 грађана се одазвало апелу пароха Беранског, оца Милоша Цицмила, који их је замолио да испоштују одлуке Националног коордиционог тела за сузбијање заразних болести.

На челу колоне су била деца.

После доласка литије у порту манастира где се већ било окупило неколико стотина грађана, стигао је још већи број Беранаца. Пред заветним манастиром, скандирајући „Не дамо светиње“, мирно су протестовали против спорног Закона о слибоди вероисповести.

Молитвене литије, које организује СПЦ у Црној Гори поводом усвајања спорног Закона о слободи вероисповести, вечерас од 20 сати ће бити одржане у Подгорици, Бару, Старом Бару, Сутомору и Вирпазару, Будви и Даниловграду.


Беране, порта манастира Ђурђеви ступови

* Плужине
* Хиљаде људи окупило се у Никшићу, упркос забрани власти да се одржи литија