Србија

Нећемо шиптарске изборе, нећемо да делимо одговорност за издају Србије

Без обзира на свакодневне притиске, уцене, претње, лажне оптужбе и незаконите мере које државни врх Р. Србије предузима на КиМ – позивамо грађане на бојкот избора које је расписала председница тзв. Р. Косово, а за циљ имају да се расформирају институције Републике Србије

Бојкот је начин избегнемо одговорност, коју нам припремају они, који су потписали Бриселски споразум за предају Косова, за одвајање Косова од Србије и стварање нове албанске независне државе на територији Србије, да би избегли да у историји буду записани као издајници

Због противуставног и противзаконитог понашања, лажи, превара, медијске блокаде и обмана којима је изложен српски народ на КиМ – захтевамо да министар без портфеља Александар Вулин без одлагања поднесе оставку

ЛОКАЛНИ избори у Републици Косово које је расписала председница тзв. Р. Косово и који се спроводе по косовском законодавству, за циљ имају да се расформирају институције Р. Србије, а формирају институције тзв. Р.Косово и призна уставноправни поредак те сепаратистичке творевине, односно да се уставноправни поредак Р. Србије замени уставноправним поретком тзв. Р. Косово.

– Устав Р. Србије не познаје „Заједницу српских општина“, тај термин познаје тзв. Бриселски споразум, који представља својеврстан удар на уставноправни поредак Р. Србије, па су из тог разлога сви акти државне власти који се предузимају у том правцу нелегални, забрањени и подлежу кривичној одговорности а за грађане Косова и Метохије необавезујући.

– Распуштањем скупштина општина на северу Косова и Метохије, Влада је укинула органе локалне самоуправе Р. Србије, са очигледном намером да се ти органи више никада не конституишу, већ да се уместо њих, сходно одредбама тзв. Бриселског споразума, након спроведених избора конституишу органи локалне самоуправе тзв. Р. Косово.

– Донети нацрт закона о финансијској подршци припадницима српског народа и припадницима неалбанских мањина, националних заједница на територији АП КиМ, представља наставак праксе актуелних власти у противуставном и противзаконитом укидању институција Р. Србије и радних места и одрицање од суверенитета над КиМ. Подржавамо став самосталних синдиката који су нацрт закона одбацили у потпуности, јер правни основ за доношење оваквог закона нису Устав и важећи закони Р. Србије, већ тзв. Бриселски споразум.

– Захтевамо од председника Уставног суда Р. Србије да без одлагања одблокира рад Суда, да би исти могао да донесе одлуку о уставности постигнутих споразума, у противном биће саучесници у незаконитој предаји Косова.

– Задужује се секретар Привремене скупштине АП КиМ да размотри и питање евентуалне кривичне одговорности свакога ко свесно и намерно крши важећи Устав и тиме чини кривична дела из главе 28. кривичног законика Србије – кривична дела против уставног уређења земље.

– Без обзира на свакодневне притиске, уцене, претње, лажне оптужбе и незаконите мере које државни врх Р. Србије предузима на КиМ, позивамо грађане на бојкот избора и на тај начин избегнемо одговорност, коју нам припремају они, који су потписали Бриселски споразум за предају Косова, за одвајање Косова од Србије, за стварање нове албанске независне државе на територији Србије, и избегну да у историји буду записани као издајници.

– Због противуставног и противзаконитог понашања, лажи, превара, медијске блокаде и обмана којима је изложен српски народ на КиМ, захтевамо да Министар без портфеља госп. Александар Вулин без одлагања поднесе оставку и на тај начин да свој допринос стабилизацији стања на терену.
Звечан,
17. 09. 2013. године
Председник привремене
Скупштине АП КиМ
Славко Стевановић

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

оментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!