Ненормални (милионски) рачуни за струју!

Ненормални (милионски) рачуни за струју!

0
(0)

После првобитних сумњи да су им децембарски рачуни за струју нереално увећани, грађани проналазе доказе да су им бројила лоше очитана, или да уопште нису очитана. У Нишу су тако два рачуна имала су милионске износе!? Ипак, из „ЕПС снабдевања“ понављају да системске грешке у обрачуну нема. И „Југоисток“ негира било какве проблеме.

Бесни грађани поново чекају на шалтерима електродистрибуција. Уз децембарски рачун прилажу и стање бројила, која су сами очитали како би доказали очигледну грешку – киловати потрошени до данас, односно 20 дана касније, још нису достигли оне који су на децембарском рачуну.

Грађани кажу да су сами установили грешке тако што су на бројилима очитавали киловате јефтине и скупе струје који се не поклапају са очитаним киловатима, а код неких су погрешили за 1000 киловата.

„Моје данашње читање, још није достиго то њихово читање. Интересантно да нису погрешили на ниској тарифи, потпуно се слаже, ево за све месеце сам донео а погрешили су само на високој тарифи, практично гурнули су ме у црвену“, истиче једа анкетирани грађанин.

Дистрибуције очитавају струјомере у три и по милиона домаћинстава па су, кажу, пропусти могући. Тврде да спорне рачуне с рекламацијама брзо решавају.

„Уколико се догодила грешка, због лошег очитавања или пречитаног стања могу да очитају сами своје стање да донесу на шалтер за рекламације, биће урађене корекције и добиће нови рачун у року од три до пет дана“, каже Сандра Алагић из „Електродистрибуције Београд“.

Има и екстремних случајева, где се грешка уочи на први поглед. Једно нишко домаћинство с малом потрошњом добило је да плати готово милион и седамсто хиљада динара, а другом, такође из Ниша, стигао је рачун више од милион и деветсто хиљада динара.

Душан Анисимов из Ниша каже да су му обично рачуни били негде око три и по хиљаде, четири међутим да је ово баш превише.

У Нишкој дистрибуцији кажу да су то усамљени случајеви, које су одмах решили слањем исправног рачуна.

„Ми се извињавамо купцима што су добили два рачуна у току месеца али смо задовољни што смо брзо реаговали и исправили грешку“, каже Бранислав Џомић из „Електродистрибуције Ниш“.

Југоисток:Нема проблема са рачуним за струју на југу Србије

Предузеће Југоисток у чијем саставу су електродистрибуције на југу и истоку Србије саопштило је да на том подручју није било већих примедби на децембарске рачуне за електричну енергију.

На друштвеним мрежама појавили су се рачуни двоје Нишија од по готово два милиона динара, иако су претходног месеца струју платили око 500, односно 3.000 динара.

Југоисток је навео да се према извештајима са целог подручја ситуација са очитавањима, обрачунима и издавањима рачуна ни у чему не разликује од претходних месеци.

„С друге стране, у паушалним изјавама које долазе од руководства ЕПС Снабдевања, неосновано се указује да су због недостатка кадрова приморани да послове дају на извршење електродистрибуцијама и да због тога настају проблеми и грешке приликом издавања рачуна“, наводи Југоисток.

У Југоистоку су казали да осам година обављају своју основну делатност дистрибуције и продаје електричне енергије купцима и да никада нису дошли у сличан проблем који данас представља ЕПС Снабдевање у јавности.

„Констатујемо да су проблеми настали формирањем једног Јавног снабдевача“, наводи се у саопштењу Југоистока и позива све купце да упореде стање рачуна са стањем на својим бројилама, а у колико сматрају да има било каквих неподударности потребно је да се хитно јаве надлежној дистрибуцији.

 

РТС

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Ледена олуја покосила САД: Најмање 21 жртва, милиони без струје (видео, фото)

Ледена олуја покосила САД: Најмање 21 жртва, милиони без струје (видео, фото)

5 (2) Брутална хладноћа, названа у медијима историјском, прогутала је велике делове Сједињених Америчких Држава, …

Струја поскупљује од 1. фебруара

Струја поскупљује од 1. фебруара

5 (2) Струја у Србији поскупеће од 1. фебруара 2021. године у односу на постојећу …

Један коментар

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend