Хроника

Обреновчани избацили мигранта из кафића, напад на конобаре и ударање главом у сто! (видео)

Упркос цензури на друштвеним мрежама и одбијања државе да заштити елеменстарно људско право на слободу говора, интернет је и даље последње уточиште жртава мигрнатских напада, место где могу да се пожале на оне теме које велики део медија цензурише. У току 2018. године почињено је више стотина кривичних дела које су извршили мигранти.

Нови видео снимак из Обреновца који показује насилничко понашање економских миграната и азиланата у Србији, Kлип је објавило удружење Левијатан уз упозорење држави, а ево шта су имали да кажу:

„Мигранти настављају са малтретирањем становника Обреновца. Ово је снимак из локала где нападају раднике без икаквог разлога и праве проблеме. Сва срећа па нису потезали ножеве. До следећег пута. Апелујемо да се овај „проблем“ што пре реши. Србија није аутобуска станица“.

Мигранти у 2018. години починили 113 кривичних дела у Шапцу, преко 100 у Београду, Врању, Ваљеву…


У Србији је табу то да мигранти крше закон. Власти ћуте и о организованом кријумчарењу миграната које је, према ЕУ, на балканској рути најизраженији проблем после кријумчарења дроге. Ћути се и о невољама које због овог новог облика криминала имају МУП, Војска, безбедносне службе, тужиоци и судије. Пре свега – грађани Србије.

Европски медији све више се баве криминалом миграната и нападима на традицију и културу западних друштава, а наш политички врх потура тезу да мигранти Србију спасавају од демографске и друге беде. Ових дана стигли су први подаци кроз одговор министра полиције Небојше Стефановића на посланичко питање Марије Јањушевић из „Двери“.

Министар пише да су 142 ирегуларна мигранта 2018. извршила 101 кривично дело у Београду, Врању, Ваљеву, Новом Пазару, Сомбору, Суботици, Kикинди, Сремској Митровици и другде. Ове године, до октобра 162 ирегуларна мигранта починила су 113 кривичних дела у Шапцу, већ поменутим и другим местима.

Дакле, за 22 месеца 304 ирегуларна мигранта починила су 214 кривичних дела, просечно десет месечно. Министар не даје биланс и структуру ових кривичних дела од 2010/11, откад имамо прилив миграната. Не осврће се ни на криминалитет миграната који нису евидентирани јер се крију по шумама и напуштеним објектима.

Па ни за она 22 месеца Стефановић (иначе и потпредседник Владе) не прецизира: која кривична дела су извршили мигранти, ко су жртве, да ли су извршиоци откривени, да ли су кривично гоњени, колико је осуђених, на коју казну и колико је поступака обустављено због бекства окривљених миграната. Не помиње обештећење због имовинских кривичних дела, док су у ЕУ неке полиције добиле право да мигрантима узму новац и златан накит чак и за плаћање трошкова боравка.

Министар извештава да су нам ове године, до 25. новембра, дошла 11.663 мигранта у намери да затраже азил, што је учинило 230 њих, али не износи процену броја миграната ван евиденције, шта власт чини да их открије, попише, проследи у прихватне центре и тако успостави неку контролу над њиховим боравком.

Дневна газета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

  1. Како је могуће да се мигранти илегално ушли у Србију слободно крећу и праве проблеме српском становништву? Треба их све сместити у зграду где Вучић станује.

  2. nemoj bre tako na agarene i pleme kerece, i njhovi dedovi ljuti kerovi ovde petsto godina vladali a i mnogi od nas serva s njima rodbina smo, da su bili losi ne bi smo im toliko dugo sluzili, pa se delije razigrale na sred zemlje servije, zemlje slugu i robova fasista iz iz bosne, hercegovine i ustasluka, i domaci izdajnika a onima sa zapada duboko se uvukli do cmara.
    nego Srbi ako vas jos koji ima, iznesite im krmetine, slanine i cvaraka, vruca somuna i rakije, sevap je.
    na pacove ili ti stakore najpre rana sa monsanto primesama a onda dezinfekcija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!