Она је на седници СПС-а једина гласала против Вучића: Ево зашто!

0
(0)

Чланица СПС Пламенка Лаћарац гласала је против одлуке Главног одбора СПС да подржи кандидатуру Александра Вучића на председничким изборима, и тиме је била једини глас против.

Она је навела да СПС треба да има свог кандидата, а оваква одлука може да доведе до раскола у партији. На Главном одбору Социјалистичке партије Србије подржана је кандидатура актуелног премијера Александра Вучића за председника Србије, са једним гласом против.

Тај глас је била Пламенка Лаћарац.

– Само изражавам став, верујем, велике већине чланства. У свему до сада подржавам политику председника странке Ивице Дачића, и имамо поверење у његове политичке одлуке. Али сматрамо да је ово погрешно, да ми треба да будемо оно што јесмо, и да имамо свог кандидата. Ми смо социјалисти, не могу гласати ни за кога друга осим за свог сопственог кандидата – каже Лаћарац.

Додаје да верује да је иза свега „добра намера“ Председништва СПС да буду на победничкој страни.

– Али, прошлост ми говори да када се тако одлучивало да је било на штету партије. Исто тако председник Милошевић је поручио да се гласа за Шешеља што је довело до великог осипања партије. И оваква одлука ће довести до раскола у партији. Просто сам гласала из срца, није против кандидатуре било кога, него да ми останемо оно што јесмо – наводи Лаћарац.

На питање „шта мисле партијске колеге“, она каже да нема толико контакта са њима.

– Из малог села сам, и знам како обичан народ размишља и чиме је незадовољан. Свако гласање ће бити емотивно, и свако ће гласати по своме. Можемо припадати партијама, и поштовати партијску хијерархију, али када дође до гласања, то је крајње неизвесно – каже Лаћарац.

Н1, Вестионлине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Где нас је довела Вучићева власт: Редови за бесплатну храну у Београду (видео, фото)

4.3 (4) Током викенда колектив „Солидарна кухиња“ кувао је и делио храну у Београду за …

Поглавник Вучић: Биће више Хрвата на власти у Србији

5 (2) * Поводом захтева хрватске мањине да више учествује у власти у Србији, Вучић …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend