Отворен Сајам виноградарства и вина у Крагујевцу

0
(0)

КРАГУЈЕВАЦ – Србија је у узлазној путањи када је у питању производња вина, изјавио је данас директор предузећа “Еновитис” из Тополе Ђорђе Миливојевић отварајући у Крагујевцу први Међународни сајам виноградарства и винарства.

Наглашавајући да на сајму учествује више од 30 излагача, Миливојевић је рекао да су изложени најпознатији светски брендови из области енологије, као и најмодернија опрема за винагорадарство и винарство из Француске, Швајцарске, Немачке, Италије.

“Српска вина се извозе широм света, али у малим количинама и потребно је уложити додатне напоре да се Србија промовише као вински регион и да свету представи нове ароме и укусе”, рекао је Миливојевић.

Он је додао да је циљ сајма подизање нивоа квалитета производње вина, ракије и воћних сокова, као и да “да Србија није на запаженом ниову по производњи”. Он је значајним оценио то што се обнављају виногоградарска и винарска производња.

“Када је реч о конзумирању вина у Србији, далеко смо испод сваког просека јер се годишње по глави становника попије четири литара”, рекао је Миливојевић.

Организатор првог Сајма виноградарства и винарства, који се одржава и сутра, у хали “Шумадија сајма”, је предузеће “Еновитис”.

 

Танјуг

Фото: Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Плаћено одсуство запосленима у крагујевачком Фијату продужено до 1. јуна

0 (0) Данашњом одлуком Фијатовог менадмента, запосленима у крагујевачком Фијат Kрајслеру који су,због епидемије ЦОВИД …

Kрагујевачки Фијат тражи додатних 80 дана плаћеног одсуства за раднике

5 (2) Kомпанија „Фијат Kрајслер аутомобили Србија“ тражила је додатних 80 дана плаћеног одсуства за …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *