fbpx

Па запослите шиптаре уместо Кине да вам праве и финансирају Коридор 11, они ће то боље!

0
(0)

МИНИСТАРКА грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас, након ванредног обиласка Коридора 11 од Обреновца до Уба, да је разочарана динамиком радова кинеске компаније „Шандонг“ и бројем радника и машина ангажованих на градилишту.

„Обишла сам комплетну деоницу од Уба до Обреновца, свих 26 километра, и мало је рећи да сам разочарана динамиком радова кинеске компаније Шангдонг, бројем радника и машина на градилишту. Данас је на овој деоници било радника које сам на прсте руке могла да избројим! А обавеза је да се радним данима и суботом ради од 7.00 до 19.00, а недељом од 7.00 до 13.00. Недопустиво је да се уговор не поштује, а он мора бити светиња“, рекла је Зорана Михајловић.

Како се додаје у саопштењу, министарка је рекла да је држава обезбедила све што је било потребно да би се посао завршио, од дозвола до новца, како би деоница била завршена у року, у новембру ове године.

„Шест месеци слушам на састанцима од извођача радова да је све у реду, да све иде по плану, да ће радови бити завршени у року. А онда на терену видим сасвим другачију слику. Оваквим односом кинеске компаније и домаћих фирми које раде као подизвођачи не могу да буду задовољни ни Влада Србије, ни кинески амбасадор и Кина као наш велики партнер у области инфраструктуре“, рекла је Михајловићева и додала да је извођачу већ дата опомена пред раскид.

Према њеној оцени, деоница од Обреновца до Уба је неупоредиво лакша од оне на Коридору 10 у Грделичкој клисури.

„Тамо људи раде и ноћу да би завршили посао. Ако у Грделици могу да раде дан и ноћ, онда је срамотно да их овде ни дању нема. Ми смо обезбедили све, платили све на време, а сада, господо грађевинари, испуните свој део посла. Они који не раде квалитетно и који касне, сигурно неће више добијати посао који финансира држава“, рекла је министарка.

Она је истакла да неће толерисати такве пропусте и најавила да ће праксу ненајављених обилазака градилишта наставити до краја грађевинске сезоне.

„Доста је шминкања градилишта пред мој долазак! Све фирме ће морати да поштују рокове и квалитет или ће морати да плате пенале. Србија се задужила за градњу овог пута, то је новац грађана Србије и нећу да дозволим да и један динар трошимо на било чије грешке“, додала је Зорана Михајловић.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Директор полиције Ребић се хвали како је Србија шампион у уништавању оружја које отме од својих грађана?!

2 (4) У Техничко-ремонтном заводу у Крагујевцу данас је уништено око 50.000 комада муниције различитог …

Мало, мало па јој прегреје процесор! Шта је бре ово, сунце ти калаисано!? (видео)

5 (14) Аман људи, водите је код логопеда па ово више бре не може да …

2 Коментара

  1. Kakav ministar i ministarstvo, takvi su i izvođači radova. nemoj svoju nesposbnost svaljivati na izvođače, vi ste ih izabrali, ne blebetaj neznalice.

  2. A kaće most u Novom sadu,a preko Dunava?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *