fbpx

Парада беба и трудиница у Шабцу далеко масовнија од геј параде! (видео)

4.6
(11)

За викенд су у Србији одржани Геј марш и парада трудница и беба у Шабцу. У склопу манифестације „Чивијашка република“ у Шапцу одржана је и Парада беба и трудница, а на њој се појавила и позната српска глумица Нина Јанковић. По бројности очити победник је манифестација у Шабцу и по укупном броју учестника, а нарочито имајући у виду да је Шабац далеко мањи град од Београда и да за разлику од Геј параде нису групно довођени посетиоци из других градова и суседних земаља.

Шабац, показао је своје најлепше лице – веселу атмосферу, ведар дух, смисао за шалу и свој подмладак. Само на Чивијашком карневалу улицама Шапца у дефилеу око 4.000 учесника, а у јединственој паради трудница и беба – око 600 беба са родитељима.

На челу најлепше и најбројније карневалске трупе до сада стала је мајка Милена Несторовић са петоро деце, од којих је најмлађа осмомесечна Теодора. Велика породица је, кажу, обавеза али и највредније што се може имати.

„Да је лако – није, али ако је здравља и среће, све се може, тако да, свима порука да је породица најважнији део живота“, каже Милена.

У карневалу је учествовало преко 300 дечака, скоро 300 девојчица, 64 трудница и велики број родитеља. Најчешћа женска имена су Дуња, Хелена и Теодора, а мушка Лазар, Вукашин и Василије.

Младен Пантелић из Шапца је традиционално на карневалу већ трећу годину, а долазио је и на карневал трудница док му је супруга била у другом стању.

„Ово је стварно понос за наш град, за нашу децу, за наше труднице, част ми је да учествујем у овако лепој манифестацији“, истиче Бранка Бобић из Шапца.

Весели дефиле снажно је подржан аплаузом родбине и пријатеља уз учешће познатих Шапчана са децом!

Kарневал је посетила и глумица Нина Јанковић. „Само да се што више деца рађа, да имају што више другара, браће и сестара, пошто су деца стварно украс света“, наглашава Јанковићева.

Шапчани верују да ће осим рекорда у подели осмеха на Чивијади до краја године забележити и рекордан број беба у породилишту, чак два пута више него на карневалу. Према последњим информацијама, воде девојчице.

Са друге стране на Геј маршу, окупило се између 150 и 200 људи укључујући и оне који нису припадници ЛГБТ популације у Србији, као што су политичари, амбасадори и геј активисти из региона.

Окупљени су плесали на улици окружени кордонима полиције, а затим кренули у шетњу улицама Београда. Јавности и даље није саопштено колико је грађане коштала Геј парада, али је према писањима медија она 2016 године коштала чак пола милиона евра.

Извор: Дневна Газета/РТС

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Један коментар

  1. Parada nije karneval a karneval. nije parada!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *