Насловна / Интервју / ПАРОШКИ: Ивица Дачић је Јањевац, добар католик, добар заговорник папске политике и језуитизма (видео)

ПАРОШКИ: Ивица Дачић је Јањевац, добар католик, добар заговорник папске политике и језуитизма (видео)

ост ТВ “Славија” био је Милан Парошки, доктор политичких наука и политичар, сведок бурног времена с краја прошлог века. Интелектуалац, због чијих су се говора раних деведесетих година прошлога столећа скупштинска заседања гледала, човек који је заинтересовао српску јавност за праћење седница парламента. Због чувених беседа у скупштини Србије назван је српски Кастро, иако, како Парошки изричито наводи, са кубанским лидером нема никаквих идеолошких сличности.

Милан Парошки инсистира да се стручни изрази као српски парламент и српска политика, могу само именом тако звати, јер суштински нису српски, стога што су југословенство, титоизам и велеиздајсто политичких представника српског народа у бити наведено расрбили. Парошки сматра да нема српског капитала, дипломатије, тајне службе, суверене масонске ложе…

„Имамо декларативно, имамо жал и жељу за српством, али српства нема.“

Са знањем политичке, историјско-политичке и правне теорије, сазнањима историјске науке и личним сведочанством протеклих деценија, др Парошки извлачи закључке о грешкама српских лидера и претпоставке о престојећим догађајима који ће задесити Србе и државу Србију. Парошки показује особено, посебно тумачење догађаја из српске ближе и даље историје, даје оригиналне и занимљиве закључке о Милошевићевој, Драшковићевој, Шешељевој, Ђинђићевој и Дачићевој улози у српској политици.

Као једано од главних учесника на чувеним протестима против Милошевића одржаним 9. марта 1991. године, пружа важно сведочанство из прве руке о овоме догађају из скорашње прошлости Србије. По први пут у овој емисији Парошки говори о разговору у четири ока са Слободаном Милошевићем, вођеним недуго након 9. марта 1991. године, у коме му је Милошевић предочио своје решење српског националног питања у СФРЈ. Као нико до сада, Парошки је изнео жестоке оптужбе на рачун Дачића, рекавши:

„Ивица Дачић није политиког, он је Јањевац, добар католик, добар заговорник папске политике и језуитизма, добар наследик ЈУЛА и СПС, врло је успешан… Дачић је издајник и мора да одговара.“

Према мишљењу Парошког, радикали, тј. Вучићеви напредњаци су стари демагози, који са СПС владају Србијом скоро 30 година.

Правда.рс

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Геополитика: Слободан Рељић о модерној хипнократији (видео) 10

Геополитика: Слободан Рељић о модерној хипнократији (видео)

Гост емисије Геополитика на новосадској тевилизи био је новинар и публициста Слободан Рељић. видео: novosadskatelevizija …

МИЛОШ КОВИЋ: Издајнике као што су Вучић и Ђукановић Срби никад нису имали (видео) 11

МИЛОШ КОВИЋ: Издајнике као што су Вучић и Ђукановић Срби никад нису имали (видео)

Гост медијске куће „Центар” у емисији „Интервју”, коју води и уређује Дејан Петар Златановић, био …

3 Коментара

  1. to je istina, al to je i zdrebac, i los pevac koji ni po vasarima, medju pijanima, zaradio zutu banku ne bi.

  2. U vladi Srbije najznacajniji katolici, Brnabic, Dacic i mozda jos neki.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *