Хроника

Пензионери поднели кривичне пријаве против Миленијум тима за приватизацију који им отимају имовину!

Удружење синдиката пензионисаних војних лица Србије покреће кривични поступак против одговорних лица због приватизације Куршумлијске и Врањске Бање, а тужбе Специјалном тужилаштву за организовани криминал поднели су у петак.

– Полазећи од важности очувања имовине Фонда ПИО за његову финансијску одрживост, покренули смо поступак против одговорних лица у приватизацији Бањског комплекса “Жубор” у Куршумлијској бањи, непокретности у Врањској бањи и Специјалне болнице за рехабилитацију Врање, због постојања индиција о организованом кривичном делу са циљем незаконите и унапред договорене куповине предметних непокретности испод њихове тржишне вредности – казао је за Директно председник овог удружења Јован Тамбурић.

Поступак је покренут против директорке Драгане Калиновић, чланова управног одбора Фонда ПИО: Данила Вујичића, председника УО (Влада Републике Србије), Весне Ковачевић Станковић, заменика председника УО (Унија послодаваца Србије), Вука Вујановића (Влада Републике Србије),Татјане Паулица Миловановић (Влада Републике Србије), Марка Којића (Влада Републике Србије), Зорана Михајловића (Савез самосталних синдиката Србије), Василија Белобрковића (Савез пензионера Србије), одговорних лица у Дирекцији за имовину Републике Србије, Градског завода за вештачење из Београда и одговорних лица у Предузећу АД “Планинка” из Куршумлије и “Миленијум тима”, односно “Millenium Resorts” доо из Београда, као купаца.

Из Удружења наводе да „активности органа управљања Фонда у наведним поступцима су супротне Закону о пензијском и инвалидском осигурању, Статуту Фонда ПИО и изворном Правилнику о располагању непокретностима Фонда ПИО, односно интересима Фонда и пословном политиком, која је претходно утврђена управо из разлога да се спречи приватизација специјалних болница за рехабилитацију и њихова распродаја.

– Ово је предузимање свесних активности за које постоји сумња да има елемената организоване корупције и злоупотребе службеног положаја одговорних лица, са циљем умањења имовине Фонда и распродаје непокретности испод њихове тржишне вредности – додаје Тамбурић.

На такав начин су Фонд ПИО и Република Србије претрпели материјалну штету у висини од више милиона евра. То је истовремено довело до противправног прибављања имовинске користи од стране трећих лица, односно купаца непокретности у конкретном случају.

директно.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!