Петр Ханиг: Увођењем евра у Чешкој би се смањила вредност плата, пензија и уштеђевина

0
(0)

Чешка економија је увек била на таквом нивоу да је за нас боље да будемо самостални, него да извршавамо бесмислене наредбе ЕУ, рекао је за Спутњик председник партије „Здрав разум“ и кандидат за председника Чешке Петр Ханиг.
Према његовим речима, у Чешкој нема слободе говора, јер постоје закони који предвиђају судско гоњење грађана који су јавно изнели своје ставове.

„Залажем се за то да се усвоји амандман на Устав који ће гарантовати грађанима безусловну слободу говора, налик Првом амандману Устава САД.“

Одговарајући на питање да ли је критички расположен према ЕУ, Ханиг каже:

„Нисам критички расположен, једноставно сматрам да ЕУ мора да се врати у време када Лисабонски споразум још није био потписан и када су земље-чланице ЕУ имале право вета. Уколико нас ЕУ буде приморавала да примамо мигранте и буде уводила санкције због одбијања, заложићу се за расписивање референдума о изласку из ЕУ. Безбедност Чешке је за мене приоритет број један.“

Према његовим речима, чешка економија је увек била на таквом нивоу да је за земљу било боље да буде самостална, него да извршава бесмислене наредбе.

„Такође, ја сам против увођења евра, који ће смањити вредност наших плата, пензија и уштеђевина и приморати нас да отплаћујемо грчке дугове. Чешка круна је гарант независности земље“, закључује Ханиг.

Председнички избори у Чешкој биће одржани 12. и 13. јануара 2018. године. На њима учествује девет кандидата.

Спутник

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вредност евра драстично пала: Још један пад у односу на долар

0 (0) Лондон — Евро је данас пао на најнижи ниво у 16 месеци, јер …

Евро пао на 26-месечни минимум према долару

0 (0) ЛОНДОН – Раст долара, након одлуке Федералних резерви о смањењу референтне камате, гурнуо …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *