fbpx

Пљачка може да почне: Вучић устоличио Ђинђићеву жуту екипу да поново газдује Београдом!

0
(0)

Први приоритет нове власти у Београду биће консолидација градских финансија која ће се састојати у агресивним мерама штедње, смањењу непосредних трошкова

Први приоритет нове власти у Београду биће консолидација градских финансија која ће се састојати у агресивним мерама штедње, смањењу непосредних трошкова и подстицањем инвестиција и запослености, рекао је данас кандидат за градоначелника Београда Синиша Мали.

Мали је, обазлажући свој програм пред одборницима у Скупштини града Београда, рекао да ће међу приоритетима бити и повећање ефикасности градске управе, као и вођење одговорне социјалне политике.

Паралелно са ребалансом републичког будзета, истакао је Мали, у наредних неколико недеља изаћи ће се и са предлогом будзета града који ће у себи садржати предлоге мера за побољшање живота свих Београђана.

Мали је рекао да се мора радити на подстицању инвестиција и запослености, наводећи да „Београд треба да буде град кранова, градилишта и дизалица“. Он је рекао да је велика част и обавеза бити кандидат за градоначелника у граду који су водила многа славна имена, наводећи и да га подршка грађана који су галсали за листу око СНС обавезује да спроведе корените реформе.

Мали је рекао да је за пет месеци, колико је водио Привремени орган, тај орган успео да стабилизује градске финансије и припреми основе за нову политику, али и нагласио да је финансијска ситуација у Беогарду веома тешка, подсетивши да је на крају прошле године Београд имао укупне обавезе од 1,18 милијарди евра.

Он је рекао да ће се град посветити финансијској консолидацији јавних предузећа, као и да ће се радити на повећању ефикасности јавног превоза.

МЛАДЕНОВИЋ ЗАМЕНИК?

Кандидат за градоначелника Београда Синиша Мали предложио је данас Андреју Младеновића из Д С С за свог заменика и 13 чланова Градског већа.

За чланове Градског већа предложени су Стево Таталовић, Марко Зељуг, Весна Ивић, Стево Марушић, Јасмина Милошевић, Мирјана Милутиновић, Драгомир Петронијевић, Александар Марковић, Тања Поповић, Горан Алексић, Слободан Шолевић, Ацо Петровић и Раденко Дурковић.

Кандидата за градонацелника предлазе председник Скупстине града, а кандидат за градонацелника предлазе кандидата за његовог заменика из реда одборника.

Заменик градонацелника бира се на исти нацин као градоначелник.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Београд: Градски аутобус турске проиводње на окретници на Миљаковцу изненада добио неконтролисано убрзање, ударио у дрво и покосио жену, повређен и возач

5 (2) Очевидац саобраћајне незгоде која се догодила нешто пре 12 сати на окретници аутобуса …

Србију до краја године чека још три милијарде евра Вучићевог новог дуга

5 (2) Други пакет помоћи привреди који обухвата двомесечну исплату 60 одсто минималне зараде, што …

Један коментар

  1. Дали има јос несто да отму од сиромашног народа питамсе!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *