ПОГРОМ – Документарни филм о нападу шиптарских терористичких банди на преостале Србе 17. марта 2004.год (видео)

0
(0)

Документарни филм „Погром“ дело је аутора Нинослава Ранђеловића а говори о догађајима, страдању и последицама таласа злочина марта 2004. године.

Филм је сниман током као и у првим данима након Погрома и драгоцен је документ ситуације каква је тада била и људи који су кроз насиље прошли.

Министарство спољних послова Владе Србије је приликом званичног обележавања петогодишњице мартовског Погрома на КиМ, 17-ог марта 2009. године, представило ово ДВД издање у седишту УНЕСКО-а Паризу, као и у седишту ОЕБС-а у Бечу. Мисија Србије у Њујорку је такође учествовала у презентацији овог издања током боравка званичне делегације владе Србије у Уједињеним нацијама у марту месецу 2009. године.

Нажалост, аутор никада није наишао на разумевање и подршку која би му омогућила да настави да се бави производњом документарних филмова који су, у оном обиму у коме је то он успео до свог одласка из Србије, оставили нека од најдрагоценијих сведочења тог времена. Више о Нинославу Ранђеловићу и његовом раду можете прочитати ОВДЕ

Без успеха, годинама уназад, постоје људи који су покушали да поново заинтересују представнике СПЦ и државе да преузму ДВД дискове ових филмова о КиМ који су већ одштампани. Њих су СПЦ и држава требали да дистрибуирају још 2009. године, али то никада није учињено. Ти дискови се још увек налазе у кутијама у Београду и по свој прилици ће се ту налазити до даљњег.

Погледајте филм „Погром“ који се на интернету налази објављен у два дела.

Извор: КМ Новине 

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Срби Косова и Метохије: Вучића чека затвор због предаје електро-привреде шиптарским терористичким бандама

4.4 (7) Иако је прошло не 72 часа него 372 часа још увек нисмо добили …

Престаните више да терористичку и нарко банду у Приштини називате „владом“

5 (2) Влада „Косова“ је саопштила да вакцине против ковида-19, које су подељене грађанима у …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend