Насловна / Србија / ПОГРОМ – Документарни филм о нападу шиптарских терористичких банди на преостале Србе 17. марта 2004.год (видео)

ПОГРОМ – Документарни филм о нападу шиптарских терористичких банди на преостале Србе 17. марта 2004.год (видео)

Документарни филм „Погром“ дело је аутора Нинослава Ранђеловића а говори о догађајима, страдању и последицама таласа злочина марта 2004. године.

Филм је сниман током као и у првим данима након Погрома и драгоцен је документ ситуације каква је тада била и људи који су кроз насиље прошли.

Министарство спољних послова Владе Србије је приликом званичног обележавања петогодишњице мартовског Погрома на КиМ, 17-ог марта 2009. године, представило ово ДВД издање у седишту УНЕСКО-а Паризу, као и у седишту ОЕБС-а у Бечу. Мисија Србије у Њујорку је такође учествовала у презентацији овог издања током боравка званичне делегације владе Србије у Уједињеним нацијама у марту месецу 2009. године.

Нажалост, аутор никада није наишао на разумевање и подршку која би му омогућила да настави да се бави производњом документарних филмова који су, у оном обиму у коме је то он успео до свог одласка из Србије, оставили нека од најдрагоценијих сведочења тог времена. Више о Нинославу Ранђеловићу и његовом раду можете прочитати ОВДЕ

Без успеха, годинама уназад, постоје људи који су покушали да поново заинтересују представнике СПЦ и државе да преузму ДВД дискове ових филмова о КиМ који су већ одштампани. Њих су СПЦ и држава требали да дистрибуирају још 2009. године, али то никада није учињено. Ти дискови се још увек налазе у кутијама у Београду и по свој прилици ће се ту налазити до даљњег.

Погледајте филм „Погром“ који се на интернету налази објављен у два дела.

Извор: КМ Новине 

 

Како би сте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Велике силе штите МОНСТРУМА којег су направили 10

Велике силе штите МОНСТРУМА којег су направили

мерички званичник Метју Палмер је ових дана изјавио да је Косово „независна држава”, да „има …

Ово је немачки план за отимање КОСОВА У ТРИ КОРАКА 11

Ово је немачки план за отимање КОСОВА У ТРИ КОРАКА

План у три корака нови је сценарио којим би Ангела Меркел, немачка канцеларка, желела да …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *